Ο Περιηγητής

Νὰ λέμε πιὰ τὰ σύκα-σύκα καὶ τὴ σκάφη-σκάφη (Γιάννης Ρίτσος)

Του Τάκη Σαράντη

Περισσότερα..

Τα στοιχήματα της επόμενης μέρα για τον τουρισμό

Κομβικό ζήτημα για τη διασφάλιση της αειφορίας στον τουρισμό είναι η διαχείρισης των προορισμών. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος συμμετέχοντας διαδικτυακά σε δύο εκδηλώσεις με σχετικά θέματα που διοργανώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική...

Περισσότερα..

Aegean:Το κρατικό σωσίβιο και οι συμφωνίες leasing και με airbus

Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της πολιτείας στο πλαίσιο των εργαλείων γενικής χρήσης που στήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων που έφερε αυτή στην οικονομία.

Περισσότερα..

Την επόμενη μέρα πρέπει να την ατενίζουμε με όποια αισιοδοξία έχει μείνει μέσα μας

Το καράβι που λέγεται Ελλάς πέφτει διαρκώς από τη μία φουρτούνα στην άλλη, χωρίς όμως καμία να έχει κοπάσει τελείως. Μα με λίγη ζαλάδα, μα με κάποια παραπατήματα, ακόμα και με εμετούς τα καταφέραμε μέχρι τώρα.

Περισσότερα..

Φοβάμαι ότι το παιχνίδι με τους Τούρκους είναι στημένο

Του Τάκη Σαράντη Τα …σημάδια δεν είναι καλά στα Ελληνοτουρκικά και μάλλον έχουμε φτάσει στην ύστατη στιγμή. Ίσως είναι η ποιο δύσκολη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών με τον κλοιό να σφίγγει.

Περισσότερα..

Θαλάσσιος Τουρισμός: Πώς θα γίνει η επανεκκίνηση του επαγγελματικού γιώτινγκ;

του Πάρη Λουτριώτη Προέδρου ΚΟΙΝΣΕΠ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΩΤΙΝΓΚ»

Περισσότερα..

Η σημασία του ελληνικού management στην ακτοπλοΐα

Η γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή μας και το οικονομικό βάρος που φέρνει η πανδημία οδηγεί αυτόματα σε μια σειρά από κρίσιμες αποφάσεις, για στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας.

Περισσότερα..

Ο σημερινός λαβωμένος λαός είναι αυτός που θέλει σταράτες κουβέντες, χωρίς πασπάλισμα faux αισιοδοξίας

Μάρτη , Απρίλη, Μάη του 2020 είχαμε την πανδημία που συνοδεύτηκε από μια σειρά σκληρών, αλλά απαιτούμενων μέτρων προστασίας για την υγεία όλων των Ελλήνων.

Περισσότερα..

Ήρθε η ώρα για την εκπόνηση συγκεκριμένου σχεδίου ανοίγματος της ελληνικής τουριστικής αγοράς

Των Γιώργου Αλεξάκη και Λάμπρου Καραγεώργου

Περισσότερα..

«Αν ζούσε ο Κέυνς…»

«Η ανάσχεση της παγκοσμιοποίησης θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της πραγματικής δημοσιονομικής αυτονομίας των κυβερνήσεων – όπως και την άρση περιορισμών στις νομισματικές πολιτικές – και την ενδυνάμωση των θεσμών του κράτους ευημερίας, αρχής γενομένης από την ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών υγ...

Περισσότερα..