Επικαιρότητα

Προειδοποίηση ΕΜΥ: Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται την Πέμπτη (21-05-2020) από τα δυτικά και βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Περισσότερα..

Σχολές Ξεναγών σε Ρόδο, Κρήτη και Κέρκυρα

Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη», ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού.

Περισσότερα..

Κυβέρνηση: Θετικό για τον τουρισμό το τεστ με τις παραλίες

«Δεν θα ξαναέχουμε lockdown στο μέλλον, καθώς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πηγαίνουμε καλά» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Περισσότερα..

Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Μια γιορτή για την προστασία της φύσης

Συνολικά 446 περιοχές που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Κέρκυρα έως το Καστελόριζο, συγκροτούν το ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000.

Περισσότερα..

Τεστ στις παραλίες για το άνοιγμα του τουρισμού

Κρίσιμο αναμένεται να είναι το τεστ που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και τον καύσωνα ρεκόρ που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα.

Περισσότερα..

Άνοιγμα μεταφορών σε νησιά και παραλίες τα επόμενα βήματα της άρσης της καραντίνας

Tην προαναγγελθείσα άρση της μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα την επόμενη Δευτέρα, 18 του μηνός, επιβεβαίωσε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,

Περισσότερα..

Φόβος για επιθετικές εξαγορές σε επιχειρήσεις τουρισμού και μεταφορών

Η μείωση της ρευστότητας λόγω της πανδημίας και του lockdown, αλλά και η διαφαινόμενη ύφεση δημιουργεί έντονο φόβο για το μέλλον ελληνικών επιχειρήσεων όπως και για ενδεχόμενες επιθετικές εξαγορές από το εξωτερικό μεγάλων εγχώριων επιχειρήσεων και μάλιστα σε κομβικούς κλάδους όπως οι μεταφορές και ο...

Περισσότερα..

Σταδιακή η αποκατάσταση μετακινήσεων στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σήμερα μια «διαδικασία σε φάσεις» για την αποκατάσταση της ελεύθερης μετακίνησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σύμφωνα με προσχέδιο των σχετικών κατευθυντήριων γραμμών που θα δημοσιευθού

Περισσότερα..

Βουλή: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη Marketing Greece

Την καταστρατήγηση των όρων διαφάνειας, της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης με όρους υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων με την απευθείας ανάθεση στην Marketing Greece του συνόλου της τουριστικής προβολής της χώρας μας ανεξαρτήτως της αξίας της σύμβασης και κατά παρέκκλιση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας...

Περισσότερα..

Τι προτείνει η TUI για την υγιειονομική ασφάλεια των ξενοδοχείων;

Η TUI, η αγγλογερμανική εταιρεία ταξιδίων και τουρισμού και η μεγαλύτερη στον τομέα της στον κόσμο, παρουσιάζει ένα σχέδιο δέκα σημείων για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μετά τον κορονοϊό.

Περισσότερα..