Αεροπορικές Εταιρείες

Περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις - μεγαλύτερες ελπίδες για "ζέσταμα" του τουρισμού

Στις 60 περίπου υπολογίζονται οι πτήσεις από Βρετανία χτες και σήμερα στις οποίες προβλέπει ο ελληνικός τουρισμός για την αναθέρμανση της τουριστικής ζήτησης που μέχρι τώρα ασθμαίνει.

Περισσότερα..

Wizz Air: Νέο δρομολόγιο από το Άμπου Ντάμπι προς την Αθήνα από τις 2 Οκτωβρίου 2020

Η Wizz Air Abu Dhabi, ο νεότερος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε σήμερα το πολυαναμενόμενο δρομολόγιο από το Άμπου Ντάμπι προς την Αθήνα, με ημερομηνία έναρξης τις 2 Οκτωβρίου 2020.

Περισσότερα..

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις στα αεροδρόμια τον Ιούνιο;

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πτώση στην επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας, λόγω των περιορισμών στις πτήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία Covid-19. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τις 87.297 τον Ιούνιο του 2020, καταγράφοντας μείωση 97,5% σε σχέση με το 2019,...

Περισσότερα..

Η Lufthansa αποδέχτηκε τη συμφωνία Βερολίνου-Βρυξελλών για τη διάσωσή της

Δεκτή έκανε το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Lufthansa τη συμφωνία που επετεύχθη αργά χθες βράδυ μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας, η οποία επλήγη σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περισσότερα..

ΔΑΑ "Ελ. Βενιζέλος": Τα μέτρα προστασίας επιβατών-προσωπικού

Χωρίς περιορισμούς και με περισσότερες πτήσεις θα εξυπηρετείται και πάλι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου η αεροπορική αγορά εσωτερικού, μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων, λόγω κορονοϊού. Με αυτή την αφορμή, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενημερώνει με χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες του...

Περισσότερα..

Careplane: Το πρόγραμμα για την ασφάλεια επιβατών της Sky Express

Με ανακοίνωσή της η Sky Express σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας φροντίζει για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων της. Τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας πτήσεων, καθώς και την καθημερινή σχολαστική απολύμανση όλων των αεροσκαφών της.

Περισσότερα..

Eπί τάπητος το πλαίσιο των μέτρων για τη διάσωση της Aegean

Απαντήσεις για την κατάσταση, τις αντοχές και την προοπτική λήψης κρατικής βοήθειας αναμένεται να δώσει η διοίκηση της Aegean κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη με αναλυτές και επενδυτές που είναι προγραμματισμένη το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Περισσότερα..

Βαρόμετρο το Σαββατοκύριακο για το άνοιγμα αερομεταφορών - τουρισμού

Οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία του αεροπορικού κλάδου θα ληφθούν οριστικά το επόμενο διήμερο, καθώς το Σάββατο το πρωί υπάρχει και σχετική διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα..

Από την Ασία αρχίζει η ανάκαμψη των αεροπορικών

Οι αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν περισσότερες θέσεις επιβατών στα πτητικά σχέδιά τους, με την Κίνα να σημειώνει ανάκαμψη και το Χονγκ Κονγκ ακόμη και αύξηση αριθμού και τακτικότητας πτήσεων με την προ κορονοϊού περίοδο, στα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια για επανεκκίνηση του κλάδου, σύμφωνα με την OAG...

Περισσότερα..

Αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια και tour operators φτιάχνουν κλίμα γρήγορης επανεκκίνησης του τουρισμού

Μεγάλοι operatrors αεροδρομίων αλλά και αερομεταφορείς φαίνεται ότι βάζουν την «ατζέντα» για γρήγορη επανεκκίνηση του τουρισμού. Βλέποντας tour operators να επιθυμούν να ανοίξουν αγορές αλλά και τα έσοδά τους να εξαφανίζονται επιταχύνουν διαδικασίες και δημιουργούν «κλίμα».

Περισσότερα..