Συνεδριακός Τουρισμός

Επιστροφή στην κανονικότητα του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού

Μετά από μια περίοδο δύσκολη για τον κλάδο μας επανερχόμαστε στην κανονικότητα η οποία μας βρίσκει πιο δυνατούς και πιο μεγάλους. Με την ένταξη στον Σύνδεσμο μας, τον τελευταίο χρόνο, των μεγαλύτερων Εταιρειών DMC της χώρας, ο HAPCO & DES εδραιώνει πλέον την ισχύ του στη διαμόρφωση της αγοράς ΜICE, εντός...

Περισσότερα..

Εμπορικές εκθέσεις με κοινό θέλει η Ισπανία

Η πανδημία έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο των εμπορικών εκθέσεων σε όλον τον κόσμο. Τώρα η Ισπανία επιχειρεί μία νέα αρχή από τα τέλη Μαρτίου.

Περισσότερα..

Τέλος και στον επιχειρηματικό τουρισμό;

Εκθέσεις ακυρώνονται, συνέδρια γίνονται διαδικτυακά. Η πανδημία έχει καθηλώσει τους επιχειρηματίες. Επιστροφή στα παλιά καλά χρόνια δεν αναμένεται άμεσα. Τα επιχειρηματικά ταξίδια μπαίνουν σε άλλη οικονομική λογική.

Περισσότερα..

Ο HAPCO στην Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων

Η συνένωση οκτώ Εθνικών Ενώσεων με τη συνεργασία της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών Διοργανωτών Συνεδρίων (IAPCO) για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια, έχει στόχο τη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων που σχετίζονται με τις επιπτώσεις τις πανδημίας και τις δράσεις σε εθνικό επίπεδο για...

Περισσότερα..

HAPCO: Ανησυχία για τη μην έκδοση πρωτοκόλλων για τα συνέδρια

Την αγωνία του εκφράζει ο HAPCO εκφράζει για την μη δημοσιοποίηση των ειδικών πρωτοκόλλων από τα Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού, που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των φυσικών συνεδρίων.

Περισσότερα..

Συνεδριακός Τουρισμός: Πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση των συνεδρίων ζητεί ο κλάδος

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί για την επόμενη μέρα του Συνεδριακού Τουρισμού, μια πτυχή της οικονομίας της φιλοξενίας που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς ένα συνέδριο ή εκδήλωση απασχολεί περισσότερα από 40 επαγγέλματα.

Περισσότερα..

Μελέτη για τον αστικό και συνεδριακό τουρισμό από το υπ. Τουρισμού

Την ανάθεση μελέτης για τον αστικό τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου και του συνεδριακού τουρισμού, αναμένεται να αναθέσει σύντομα το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις διήμερες εργασίες του 9ου Πανελλήνιου...

Περισσότερα..

1st TCB Press Trip: Η Θεσσαλονίκη επανασυστήνεται ως προορισμός εταιρικών συναντήσεων

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο “TCB Press Trip” επιλεγμένης ομάδας δημοσιογράφων από την Αθήνα, άμεσα σχετιζόμενων με τα θέματα συνεδρίων και οικονομίας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα..

Σύμφωνο συνεργασίας ΗAPCO - TCB για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) κ. Ειρήνη Τόλη και ο Πρόεδρος του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΤCB) κ. Ιωάννης Ασλάνης.

Περισσότερα..

Το TCB στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού I.M.E.X και στο I.M.E.X Politicians Forum

Το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) εκπροσώπησε για τρίτη συνεχή χρονιά, τον προορισμό και το δίκτυο μελών του, στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού I.M.E.X (μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου) που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαΐου 2017 στη Φρανκφούρτη, Γερμανίας.

Περισσότερα..