Πολιτισμός

Μήλος: Συνεχίστηκε το Φεστιβάλ Mandrakia Artis 2023 με το παιδικό εργαστήρι

Μ’ ένα πρωτότυπο παιδικό εικαστικό εργαστήριο με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα σύρματα» συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο 1η Ιουλίου το Μandrakia Αrtis 2023, από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακίων, φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Περισσότερα..

2o Τουρνουά Scrabble Μήλου: Μια διοργάνωση που καταξιώνεται πανελλαδικά

Το δεύτερο τουρνουά Σκραμπλ Μήλου που έγινε στις 27 και 28 Μαίου 2023 στο συνεδριακό κέντρο Μήλου χάρισε δυο καταπληκτικές μέρες σε όσους συμμετείχαν.

Περισσότερα..

Το νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι «Ταξιδιώτες» είναι πλέον διαθέσιμο δωρεάν σε όλους

Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται σταθερά δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να τοποθετεί τα παιδιά που έχουν ανάγκη στο επίκεντρο των δράσεών του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, σε συνεργασία με τη βραβευμένη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία SciFY Science For You (SciFY), δημιούργησε μία καινοτόμα ηλεκτρονική...

Περισσότερα..

"Αρόδου" η Τέχνη και η Επιστήμη στη νέα έκθεση της Selin με αναφορά στην Κάσο

H Ελένη Λιόκουρα, που έγινε γνωστή στον εικαστικό χώρο ως Selin, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με αφετηρία έμπνευσης τη συστηματική ενασχόλησή της με τη σχέση της εικαστικής δημιουργίας με την ανθρώπινη ψυχή.

Περισσότερα..

Δεν είναι μόνο η παραλία... Αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας στην Ακρόπολη της Φαλάσαρνας

Eυρήματα κυρίως των αρχαϊκών χρόνων έφερε στο φως η ανασκαφή του κεντρικού χώρου του αρχαίου ναού της Δήμητρας στην ακρόπολη της Φαλάσαρνας. Ο ναός βρισκόταν πάνω σε βραχώδη λοφίσκο στο διάσελο δύο ψηλών βουνοκορφών σε φυσικό σπήλαιο με άφθονο νερό, που όμως κάποτε κατέρρευσε.

Περισσότερα..

«Ελληνικοί Προορισμοί» από το Athens Photo World

Το Athens Photo World (APW) συνεχίζοντας τις δράσεις του, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με μια έκθεση που σχεδιάστηκε ειδικά για τον χώρο αυτό, εκτός του βασικού ετήσιου προγράμματος του APW.

Περισσότερα..

Η νέα τηλεοπτική ταινία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την υπογραφή της Weber Shandwick / McCann Athens και σε παραγωγή της Play Productions βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες on air.

Η νέα τηλεοπτική ταινία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την υπογραφή της Weber Shandwick / McCann Athens και σε παραγωγή της Play Productions βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες on air.

Περισσότερα..

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας!

Νέο έτος ξημερώνει στον Πάρνωνα και φέρνει νέες δραστηριότητες και συνεργασίες. Πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα μια νέα χρονιά παρά με μία χειμερινή εξόρμηση σε ένα γραφικό ορεινό τόπο; Μία νέα χρονιά ξημέρωσε, ένα μικρό χωριό αναγεννάται, ένας παρθένος τόπος σας καλεί να τον ανακαλύψετε και να...

Περισσότερα..

Επιγραφικό Μουσείο: Στις 29 Δεκεμβρίου 2021 εγκαινιάζεται η έκθεση «Φθορά και Αναγέννηση»

Στις 29 Δεκεμβρίου 2021 εγκαινιάζεται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου, η έκθεση «Φθορά και Αναγέννηση».

Περισσότερα..

Γιατί γυρίζονται όλο και περισσότερες ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα;

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑνέοσις - Το 2021, οι μεγάλες ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που επέλεξαν την Ελλάδα για γυρίσματα πολλαπλασιάστηκαν.

Περισσότερα..