Διαμερίσματα

Το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό του Nasdaq

Με τιμή 146 δολάρια ανά μετοχή ξεκίνησε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq η μετοχή της Airbnb (κωδικός ΑΒΝΒ), υπερδιπλάσια των 68 δολαρίων ανά μετοχή που είχε τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της.

Περισσότερα..

Τι απαντά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων στην επιστολή ΠΟΞ - ΞΕΕ για airbnb;

«Πρόταση για διάλογο σχετικά με ενδεχόμενη εφαρμογή ειδικών κανόνων λειτουργίας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής για την προστασία της υγείας εργαζομένων και πελατών έναντι του COVID-19»

Περισσότερα..

Airbnb: Πρωταθλήτρια σε καταλύματα η Κρήτη - Τελική ευθεία για δηλώσεις κατοικιών

Οι κατοικίες που έχουν δηλωθεί ως Airbnb ανέρχονται στις 83.354, με πρωταθλήτρια την Κρήτη με 12.827

Περισσότερα..

Σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την "φύση" της πλατφόρμας Airbnb

Η δημοφιλής πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων δεν λογίζεται σαν εταιρεία real estate που προσφέρει τις υπηρεσίες της online, όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Περισσότερα..

Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη και Χανιά, οι πρώτες πόλεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Αθήνα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση στις δύο πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες, την Airbnb και την ΗomeAway. Εντούτοις, τα υψηλότερα κέρδη από τη δραστηριότητα καταγράφονται στους τρεις προορισμούς με την υψηλότερη τουριστική ζήτηση: Χανιά,...

Περισσότερα..

Blueground: Νέα χρηματοδότηση ύψους $50 εκατ.-Επέκταση σε τρεις νέες αγορές

Η Blueground ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης ύψους $50 εκ. από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap. Με τη νέα χρηματοδότηση, τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Blueground ανέρχονται στα $78 εκ., κατατάσσοντάς την μεταξύ των εταιρειών με...

Περισσότερα..

Προϋπολογισμός: Στόχος για 60 εκατ. από το Airbnb

Με ισοδύναμα μέτρα 1,231 δισ. ευρώ καλύπτεται το πακέτο παροχών 1,2 δισ. Η κυβέρνηση περιμένει επιπλέον έσοδα 642 εκατ. από ηλεκτρονικές συναλλαγές, 142 εκατ. από τις νέες αντικειμενικές και 60 εκατ. από το Airbnb. Δαπάνες με πλαστικό χρήμα στο 30% του εισοδήματος.

Περισσότερα..

Μικρή "κόπωση" στις βραχυχρόνιες μισθώσεις καταγράφει σχετική έρευνα

Σημάδια κόπωσης εμφανίζει σταδιακά η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με τους ιδιοκτήτες, που έχουν «ανεβάσει» τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και η HomeAway, να βλέπουν μειώσεις είτε στις πληρότητες είτε στα έσοδα. Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna, που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, η μέση...

Περισσότερα..

Κινητοποιήσεις κατοίκων του κέντρου της Αθήνας κατά του Airbnb

Φουντώνει ο προβληματισμός των κατοίκων της Αθήνας και ειδικά των περιοχών του κέντρου για τα κοινωνικά «απόνερα» από την εξάπλωση του φαινομένου των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Έτσι την Κυριακή 23/6 νέα συνάντηση οργανώνει πρωτοβουλία κατοίκων του Κουκακίου και όμορων περιοχών για το θέμα.

Περισσότερα..

Αντίδραση ΣΕΤΕ στη "συμμαχία" ιδιοκτητών σπιτιών Aribnb κατά των ρυθμίσεων στην αγορά μισθώσεων

«Κανόνες για όλους. Η λειτουργία των τουριστικών μισθώσεων δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες και την αγορά των ακινήτων. Αφού παρέχεται τουριστική υπηρεσία, αυτή θα πρέπει να ρυθμίζεται κατ’ αναλογία των υπόλοιπων νόμιμων καταλυμμάτων, που υπερφορολογούνται».

Περισσότερα..