Διαμερίσματα

Τα Aria Hotels εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιό τους με το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων στην καρδιά της Αθήνας

Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών, διευρύνουν την παρουσία τους στην ελληνική πρωτεύουσα εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό τους το πρώτο συγκρότημα διαμερισμάτων, το Keramos Athens.

Περισσότερα..

ΑΑΔΕ: Μπαράζ διασταυρώσεων με στόχο αδήλωτα εισοδήματα από μισθώσεις “τύπου Airbnb” - Η ατζέντα των ιδιοκτητών

Στο “μικροσκόπιο” βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ειδοδήματα από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αναρτήσεις ώστε να δει εάν τηρείται το υφιστάμενο πλαίσιο κι αν υπάρχουν "θύλακες" φοροδιοαφυγής.

Περισσότερα..

Airbnb: Οι εργαζόμενοι της μπορούν να εργάζονται εξ αποστάσεως για πάντα

Η Airbnb Inc. δήλωσε την Πέμπτη ότι οι υπάλληλοί της θα μπορούν μόνιμα να εργάζονται από οπουδήποτε - συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού, του γραφείου τους ή όταν ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες.

Περισσότερα..

Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις Αριθμού Μητρώου Ακινήτων στις πλατφόρμες τύπου Airbnb

Μπορεί ο τουρισμός να ανοίγει μετά τις 14 του Μάη ωστόσο ήδη σε ακίνητα τύπου Airbnb καταγράφεται κίνηση είτε από «ψηφιακούς νομάδες» είτε από όσους έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Περισσότερα..

Οι «Covid-19 τουρίστες» κράτησαν το AirBnB στην Ελλάδα το 2020

Κατάφερε να «μαζέψει» κάπως τις απώλειες η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης με βάση τα στοιχεία της AirDNA (εταιρείας που επεξεργάζεται τα στοιχεία κρατήσεων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo) που παρουσιάστηκαν στο διήμερο συνέδριο BnB Greece Conference στην Αθήνα.

Περισσότερα..

Γέμισε "δυάρια" η αγορά λόγω Airbnb και φοιτητών

Πληθωρισμός προσφοράς για ενοίκιο στην κατηγορία των μικρών σπιτιών, δηλαδή ενός ή δυο χώρων (δυάρια και γκαρσονιέρες) καταγράφεται εσχάτως σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα..

Το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό του Nasdaq

Με τιμή 146 δολάρια ανά μετοχή ξεκίνησε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq η μετοχή της Airbnb (κωδικός ΑΒΝΒ), υπερδιπλάσια των 68 δολαρίων ανά μετοχή που είχε τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της.

Περισσότερα..

Τι απαντά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων στην επιστολή ΠΟΞ - ΞΕΕ για airbnb;

«Πρόταση για διάλογο σχετικά με ενδεχόμενη εφαρμογή ειδικών κανόνων λειτουργίας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής για την προστασία της υγείας εργαζομένων και πελατών έναντι του COVID-19»

Περισσότερα..

Airbnb: Πρωταθλήτρια σε καταλύματα η Κρήτη - Τελική ευθεία για δηλώσεις κατοικιών

Οι κατοικίες που έχουν δηλωθεί ως Airbnb ανέρχονται στις 83.354, με πρωταθλήτρια την Κρήτη με 12.827

Περισσότερα..

Σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την "φύση" της πλατφόρμας Airbnb

Η δημοφιλής πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων δεν λογίζεται σαν εταιρεία real estate που προσφέρει τις υπηρεσίες της online, όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Περισσότερα..