Νομοθεσία

Τροπολογία για τα έσοδα των Δήμων από την παραχώρηση παραλιών

Τροπολογία που, μεταξύ πολλών άλλων, αφορά τις παραχωρήσεις παραλιών από τους Δήμους κατέθεσε η Κυβέρνηση την 19η Μαρτίου σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ψηφίζεται στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη 23η Μαρτίου.

Περισσότερα..

Τέλος στο "παραθυράκι" για αυθαίρετη δόμηση με πρόσχημα τα ξωκλήσια

Να βάλει φρένο στις παράνομες ανεγέρσεις κατοικιών ως βοηθητικά κτήρια σε εκκλησάκια, πρακτική άκρως διαδεδομένη στα νησιά του Αιγαίου επιχειρεί να βάλει με τροπολογία που κατέθεσε πριν λίγο το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Περισσότερα..

Εκσυγχρονίζονται οι προδιαγραφές για τα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα

Παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ειδικά για τον εκσυγχρονισμό των προδιαγραφών κατασκευής νέων γηπέδων. Πρόκειται για τροποποίηση προϋπάρχουσας Υπουργικής Απόφασης του 2014, με την οποίαν πλέον δημιουργείται ένα...

Περισσότερα..

ΠΝΠ: Τι ισχύει για voucher και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων;

Τη θεσμοθέτηση πιστωτικών σημειωμάτων αλλά και μέτρων ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων προβλέπει η τελευταία ΠΝΠ. Πιο συγκεκριμένα:

Περισσότερα..

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Επιτακτικό το νέο πλαίσιο μετά τις αντιφατικές αποφάσεις των Πρωτοδικείων Ναυπλίου και Αθηνών

Ενώ η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει φορολογικά τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, προσβλέποντας αφενός στο «ξεκαθάρισμα» της αγοράς από τους αλεξιπτωτιστές και αφετέρου σε περαιτέρω έσοδα μέσα από τις νέες φορολογικές διατάξεις, η ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει καινούρια «μέτωπα» φέρνοντας στο προσκήνιο τον...

Περισσότερα..

Φρένο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο Ναύπλιο από απόφαση Πρωτοδικείου

Απόφαση που αλλάζει το πλαίσιο βραχυχρόνιων μισθώσεων μέσω της πλατφόρμας του Airbnb σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, έλαβε το Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Περισσότερα..

Νέο Φορολογικό Ν/Σ: Τι προβλέπει για τα πρόστιμα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων;

Με επιμέρους αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που τέθηκε προς διαβούλευση κατατέθηκε το φορολογικό Ν/Σ. Πιο συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις που μπήκαν στο κείμενο είναι οι εξής:

Περισσότερα..

Στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με προβλέψεις για νέες κλίμακες και επενδύσεις

Στη Βουλή κατατέθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Περισσότερα..

Επιστημονική Ημερίδα στην Ζάκυνθο: «Δημόσιο Δίκαιο και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη»

Η EΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ), www.dimosiodikaio.gr, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου (ΔΣΖ), το ΤΕΕ Ζακύνθου και το Ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό «ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ» http://www.publiclawjournal.com διοργανώνουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019, 18:30 Επιστημονική Ημερίδα στην Ζάκυνθο με θέμα:...

Περισσότερα..

Παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά Β.Α. Αιγαίου

Η Υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέγραψε απόφαση παράτασης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο.

Περισσότερα..