Ακτοπλοΐα

Attica: Με 1 δισεκ. επενδύσεις έως το 2030 απαντά στην «πράσινη μετάβαση»

Σε μια δύσκολη περίοδο με την κίνηση να ειναι κάτω από τα περυσινά δεδομένα αλλά και τα κόστη καυσίμων να έχουν ανεβεί κατά 20% λόγω αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης των ναυτιλιακών καυσίμων από τα διυλιστήρια η Attica απαντά στην πρόκληση της πράσινης μετάβασης με ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο της τάξης...

Περισσότερα..

Επιτακτική ανάγκη η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου

Την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικής προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου με «πράσινα» κριτήρια, θέτουν στις πρώτες προτεραιότητές τους για το 2023 οι ακτοπλόοι.

Περισσότερα..

Attica Group: Ενισχύει το στόλο της με την αγορά οχηματαγωγού - Ο στόχος του ομίλου

Τη συμφωνία για την απόκτηση του φορτηγού – οχηματαγωγού (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοίου Clementine από την εταιρία CldN Ferries NV έναντι συνολικού τιμήματος 13,4 εκατ. τοις μετρητοίς ανακοίνωσε η Attica Α.Ε. Συμμετοχών.

Περισσότερα..

Στον όμιλο Γκριμάλντι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Tο ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε.) έναντι συνολικού τιμήματος 84,17...

Περισσότερα..

Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ: Εκτακτο δρομολόγιο την Πέμπτη

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συγκοινωνιακών αναγκών το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ - Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο την ερχόμενη Πέμπτη 23/03/2023 σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

Περισσότερα..

Aνεκτέλεστο το δρομολόγιο του Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ - Πότε θα εκτελεστεί

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα Δευτέρα 13/03/2023 (δυσμενέστερων του δελτίου της Ε.Μ.Υ.), το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ - Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ δεν θα εκτελέσει το σημερινό του δρομολόγιο από τον λιμένα του Πειραιά στις 14:55 & θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη...

Περισσότερα..

Aλλαγή στο δρομολόγιο του ΑΔ. ΚΟΡΑΗΣ την Κυριακή

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήματος του Αθλητικού Ομίλου Σερίφου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί στη Σίφνο την ερχόμενη Κυριακή 12/02/2023 και προς εξυπηρέτηση των αθλητών για την επιστροφή τους στον λιμένα του Πειραιά, του πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ - Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ θα εκτελέσει...

Περισσότερα..

Χωρίς πλοία ο Πειραιάς την Τρίτη: 24ωρη απεργία στο λιμάνι

Δεμένα αναμένεται να είναι τα πλοία που αναχωρούν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά την ερχόμενη Τρίτη (25/10), καθώς πέντε ναυτεργατικά σωματεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Περισσότερα..

«Smyrna di Levante»: Σαλπάρει κι ενώνει τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Επιβάτες για τη Σμύρνη θα αρχίσει να υποδέχεται από την ερχόμενη Τετάρτη (12/10) το πλοίο «Smyrna di Levante». Το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου, που προετοιμάζονταν εδώ και τρία χρόνια, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα..

Attica: Απορροφά την ιστορική ΑΝΕΚ και "κλειδώνει" ηγετική θέση- Τι προβλέπει η συμφωνία;

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και των πιστωτών και μετόχων της ΑΝΕΚ ανακοίνωσε η ATTICA, που πλέον αποκτά έτι εμγαλύτερη ηγετική θέση στην ακτοπλοϊα εισφέροντας στη "διάσωση" μια ιστορικής εταιρείας.

Περισσότερα..