Το συνέδριο της DRV στην Ελλάδα ήταν μια γιορτή ουσίας για τον τουρισμό

2/11/2021
<<Στις 28-31 Οκτωβρίου, σε μια δύσκολη συγκυριακά περίοδο για τον διεθνή τουρισμό, η ισχυρή Ένωση Τουριστικών Γραφείων της Γερμανίας, η DRV, μαζί με Γερμανούς δημοσιογράφους, ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν εδώ το ετήσιο συνέδριό τους.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί αποδείξαμε έμπρακτα ότι είμαστε ασφαλής προορισμός, και ότι μπορούμε να χειριζόμαστε καλά την ισορροπία μεταξύ μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, και τουρισμού. Μάλιστα, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Β. Κικίλιας, βραβεύτηκε από την DRV, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο.
Είναι όμως σημαντικό γεγονός, και γιατί είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την παρουσία 450 συναδέλφων, Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, που γνώρισαν τις ελληνικές υποδομές, μέσα από τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων στο συνέδριο, και από τους φορείς που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Costa Navarino αυτό το τριήμερο.
Οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, παρουσίασαν μια εικόνα 12μηνου τουρισμού υψηλών προδιαγραφών στους Γερμανούς επαγγελματίες. Οι συνεργάτες μας, Podimatas Auviovisual – Mitsis Hotels – SANI & IKOS Resorts – Όμιλος Grecotel – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – ΕΑΤΑ Δήμου Αθηναίων, και φυσικά το Costa Navarino, παρουσίασαν μέσα από την συμμετοχή τους και τα εκθεσιακά περίπτερα το προϊόν τους, βοηθώντας μας να εμφανίσουμε μια άρτια εικόνα επιτυχημένης διοργάνωσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και την Horizon Travel που βοήθησε ουσιαστικά στην διοργάνωση, την Αλεξία Παναγιωτοπούλου, που ανέλαβε μεγάλο κομμάτι του συντονισμού, αλλά και το γραφείο Landlife, το οποίο οργάνωσε τις περιηγήσεις των συνέδρων στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Να τονίσω ότι το συνέδριο ήταν μια διοργάνωση της DRV και του Ε.Ο.Τ., με τον συντονισμό του ΗΑΤΤΑ και την υποστήριξη της FedHATTA.
Στο πλαίσιο των συζητήσεών μας με τους Γερμανούς συναδέλφους μας, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) DRV-HATTA, στο οποίο περιλαμβάνονται συναντήσεις Β2Β, παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών, και ευκαιρίες δικτύωσης μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και Γερμανίας. Το Μνημόνιο αυτό θα αποδώσει σύντομα καρπούς για τον τουρισμό μας.
Από την πλευρά του ΗΑΤΤΑ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή, και επιφυλάσσομαι για την διοργάνωση παρόμοιων γεγονότων και στο εγγύς μέλλον>>.