Τουρισμός

Τα ρίσκα και το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης: Εστίαση στις 3 Μαΐου, τουρισμός στις 15 Μαΐου

Τα επόμενα βήματα για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο τηλεοπτικού μηνύματος προς τον ελληνικό λαό.

Περισσότερα..

Daily Telegraph: Αυτά είναι τα 15 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές

Με τίτλο «τα 15 τέλεια ελληνικά νησιά για διακοπές το καλοκαίρι του 2021», η Daily Telegraph πραγματοποιεί εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική «ξεγνοιασιά», αναφέροντας πως πρόκειται για ένα «τονωτικό μετά από έναν μακρύ χειμώνα».

Περισσότερα..

Spiegel: 7 συμβουλές για διακοπές στην Ελλάδα - Ποιά νησιά προτείνει

Από σήμερα που δεν ισχύει η καραντίνα στην Ελλάδα για πολίτες από την ΕΕ, αναμένεται αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος. 7 προτάσεις για 7 ιδιαίτερα ελληνικά νησιά.

Περισσότερα..

Νέο πακέτο ασφάλισης τουριστικών επιχειρήσεων από τη Eurolife FFH

Η Eurolife FFH παρουσιάζει ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης περιουσίας για τους ιδιοκτήτες ή μισθωτές ακινήτων μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων δωματίων (με συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο έως € 1.000.000).

Περισσότερα..

Νέα απόφαση της ΑΑΔΕ για ελέγχους στις βραχυχρόνιες μισθώσεις Airbnb

«Έξυπνους» ελέγχους που περιλαμβάνουν διασταυρώσεις, αλλά και «εικονικές κρατήσεις» σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να εντατικοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής εντοπισμού εστιών φοροδιαφυγής στην οικονομία διαμοιρασμού.

Περισσότερα..

Μήνυμα στη διεθνή τουριστική αγορά με την άρση καραντίνας, αλλά και αγωνία για οικονομία - ΜΕΘ

Με στόχο την τοποθέτησή της σε πλεονεκτική θέση στην «αρένα εκκίνησης» του τουρισμού η Ελλάδα ανοίγει από σήμερα ουσιαστικά τον τουρισμό, για όσους βέβαια μπορούν να φτάσουν στην χώρα με κάποιον τρόπο.

Περισσότερα..

Καταλύτης για το πρωτογενές έλλειμμα η πορεία του τουρισμού

Στο μικροσκόπιο των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι τα εναλλακτικά σενάρια για τον τουρισμό καθώς από το πότε θα γίνει η επανεκκίνησή του, αφού από την οικονομία της φιλοξενίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η πορεία των εσόδων και των δημοσιονομικών μεγεθών.

Περισσότερα..

Το σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού στις 19 Απριλίου.

Σχέδιο για άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες μέρες στη βάση διμερών συμφωνιών αλλά των "πράσινων" πιστοποιητικών καταστρώνει η κυβέρνηση.

Περισσότερα..

Family Traveller: Η Αλόννησος το κορυφαίο Ελληνικό νησί για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό

Μεγάλη αξία για την ανάδειξη του Ελληνικού Τουρισμού στη Μεγάλη Βρετανία έχει η ανακοίνωση της νέας λίστας για τα κορυφαία Ελληνικά νησιά που προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό, φέτος το καλοκαίρι. https://familytraveller.com/holiday- destinations/europe/greece/best-greek-islands-family-holidays/....

Περισσότερα..

Bank Of America: Οι εμβολιασμοί και το στοίχημα για διακοπές στη Μύκονο φέτος

«Θα πάτε στη Μύκονο φέτος;», αναρωτιέται με σημερινή έκθεσή της η Bank of America, διαπιστώνοντας ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών στην Ευρώπη επιτέλους επιταχύνθηκε και για την ακρίβεια έχει διπλασιαστεί.

Περισσότερα..