Γαστρονομία

H Atalya Ein Mor αναδεικνύει την γαστρονομία της Κρήτης

Με στόχο την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού και την ανάδειξη των προϊόντων της χώρας στο εξωτερικό, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας αποφάσισε να δώσει ώθηση στη δράση της διάσημης ισραηλινής σεφ κα Atalya Ein Mor η οποία έχει επισκεφθεί την Κρήτη, αναδεικνύοντας...

Περισσότερα..

Όμιλος Εστίασης της Vivartia: Ανάπτυξη δικτύου 15 νέα ή ανακαινισμένα σημεία

Ο Όμιλος Εστίασης της Vivartia διατηρεί παραδοσιακά μία σημαντική παρουσία στον τομέα των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, η οποία ενισχύεται διαρκώς λόγω του ιδιαίτερα διευρυμένου χαρτοφυλάκιου του Ομίλου, το οποίο εκτός από μεγάλες αλυσίδες - όπως τα Goody’s Burger House, τα everest, τα Flocafé Espresso Room...

Περισσότερα..

Επτά φορείς της εστίασης και της φιλοξενίας ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας αλκοολούχων ποτών ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους φορείς εστίασης και τουρισμού (κανάλι HORECA) και συνθέτουν μια θετική ατζέντα προτάσεων για τη δυναμική και ασφαλή επανεκκίνηση του κλάδου.

Περισσότερα..

Το πρώτο κυνήγι τρούφας μετά την καραντίνα

Μετά τη χαλάρωση των μέτρων, καιρός για… κυνήγι τρούφας! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών μετά το άνοιγμα των μουσείων την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε τη διοργάνωση κυνηγιού τρούφας, με το πρώτο να πραγματοποιείται αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου.

Περισσότερα..

H Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση της Οικονομίας της Φιλοξενίας με την Οικονομία της Παραγωγής

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σύνδεση και την Ανάδειξη της Οικονομίας της Φιλοξενίας και της Ελληνικής Διατροφής με την Οικονομία της Παραγωγής, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης πρότασης για βιώσιμα διατροφικά οικοσυστήματα και ευζωία, παρουσιάστηκε επίσημα το Σάββατο 15 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του Delphi...

Περισσότερα..

Ά. Γκερέκου: Η ελληνική-κυπριακή διατροφή είναι θησαυρός για τις δύο χώρες

«Τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα και η ελληνική-μεσογειακή διατροφή έχουν τεθεί στην προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του ΕΟΤ».

Περισσότερα..

Κοινωνικό πρόγραμμα της Coca-Cola και του Ιδρύματος Μποδοσάκη - Στήριξη σε 300 επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα Future Loading ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 με στόχο την υποστήριξη των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας ανά την Ελλάδα στην επόμενη μέρα

Περισσότερα..

Σε αγωνία για τους όρους επανεκκίνησης της εστίασης ο κλάδος

O πλέον σημαντικός κλάδος της οικονομίας μας μπαίνει σε λειτουργία ύστερα από 6 μήνες χωρίς σαφές σχέδιο και προγραμματισμό. Αυτό αναφέρουν στελέχη του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, που το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης σε γενική συνέλευση έθεσαν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν πλέον τη βιωσιμότητα...

Περισσότερα..

EΣΠΑ και Επιστρεπτέα στη μάχη για να κρατηθεί ζωντανή η εστίαση

Τουλάχιστον 30% θα πρέπει να έχει μειωθεί ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης το 2020 για να μπορέσουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα με βάση το ΕΣΠΑ. Βέβαια κάτι τέτοιο αφορά κυρίως όσες επιχειρήσεις δεν είχαν αναπτύξει υπηρεσία τροφοδιανομών. Σύμφωνα δε με όσα είχε αναφέρει πρόσφατα στον Αντ1 ο υπουργός...

Περισσότερα..

Ερχεται η Syrma Beer Milos

Η Μήλος αποκτά την μπύρα της. Η Syrma Beer Milos είναι η πρώτη μπύρα με μηλέϊκη ταυτότητα. Μια φρέσκια Golden pale ale έρχεται στα ποτήρια μας, με μια δροσερή ετικέτα γεμάτη Μήλο!

Περισσότερα..