2.6 εκατ. επιβάτες το a' τρίμηνο του 2023 για την AEGEAN

4/4/2023
Με την συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN για το 1ο τρίμηνο του έτους 72% υψηλότερα από το 2022 (2.6 εκατ. επιβάτες) άλλα και για πρώτη φορά να ξεπερνά την αντίστοιχη του 2019 (+5% αύξηση), και την επιβατική κίνηση εξωτερικού από τα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) να καταγράφει σχεδόν διπλασιασμό (+ 98%) και σημαντική αύξηση +17% από το 2019, ολοκληρώθηκε η χειμερινή περίοδος αντικατοπτρίζοντας την επένδυση της εταιρείας στο πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους, αλλά και τις θετικές προοπτικές για τη ζήτηση προς τη χώρα, πριν ακόμη από το ξεκίνημα της κύριας τουριστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, τους προηγούμενους χειμερινούς μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η επιβατική κίνηση εξωτερικού της AEGEAN, το 1ο τρίμηνο του τρέχοντας έτους αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το 2019, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα προστέθηκαν 6 νέα απευθείας δρομολόγια αλλά και μεγαλύτερες συχνότητες σε υπάρχοντα, υποστηρίζοντας τη δυναμική της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, που συνεχώς εμπλουτίζεται και με νέες ελκυστικές, αναβαθμισμένες επιλογές σε ποιοτικά καταλύματα.

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, τον 2ο μεγαλύτερο κόμβο της AEGEAN, η οποία καταγράφεται αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το 2019 και κατά 107% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν απευθείας συνδέσεις το χειμώνα με Ρώμη, Μιλάνο, Βερολίνο, Βρυξέλες και Ζυρίχη.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

«Η ενίσχυση του χειμώνα και η επέκταση της περιόδου, είναι πάντα στον πυρήνα της προσπάθειας μας για την εταιρεία και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η επένδυσή μας σε περισσοτέρους προορισμούς στην χαμηλή περίοδο έφερε σημαντική αύξηση επιβατών με υψηλές μάλιστα πληρότητες. Εξακολουθούμε να βλέπουμε θετικές ενδείξεις και κρατήσεις για το καλοκαίρι, που όπως πάντα θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα της χρονιάς».