"Αρόδου" η Τέχνη και η Επιστήμη στη νέα έκθεση της Selin με αναφορά στην Κάσο

13/3/2023
H Ελένη Λιόκουρα, που έγινε γνωστή στον εικαστικό χώρο ως Selin, παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με αφετηρία έμπνευσης τη συστηματική ενασχόλησή της με τη σχέση της εικαστικής δημιουργίας με την ανθρώπινη ψυχή.

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκθεσης της έχει δοθεί η ευκαιρία για μια σύνδεση με διαφορετική προοπτική στη σχέση της Τέχνης και της Επιστήμης, όσον αφορά τα ψυχικά προβλήματα και την ειδική αγωγή. Βασικός στόχος είναι η νέα πνοή ζωής που θα ανοίξει παράλληλους δρόμους σε Ψυχιατρικά κέντρα, Νοσοκομεία καθώς και Σχολεία. Η "αυτοθεραπευτική" λειτουργεί μέσω της δημιουργικότητας.

ADVERTISING

"Ο καλλιτέχνης,” υποστηρίζει, “δεν είναι εκείνος που παροπλίζεται, οφείλει να είναι ενημερωμένος αλλά κυρίως συμμετέχων σε ό,τι αφορά στην εποχή του. Οφείλει να είναι κοσμο-πολίτης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το "μότο" της είναι: “Art leaves no scars“ (Τα σημάδια της τέχνης είναι τα μόνα που δεν χρειάζονται επούλωση). Για εκείνη η τέχνη είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας.
Να σημειωθεί ότι η νέα έκθεσή της με τίτλο "Αρόδου" είναι αφιερωμένη στις νησιωτικές ρίζες του πατέρα της που καταγόταν από την Κάσο. Η ενθύμηση της Κάσου, όπως λέει, που ήταν ο καλοκαιρινός προορισμός από τα παιδικά της χρόνια: "σηματοδοτεί την αίσθηση ελευθερίας, την άγρια ομορφιά της πατρίδας, την αθωότητα ενός παιδιού και την ανεμελιά".

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο "Βίλα Στέλλα", στο Ηράκλειο Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας) και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17/3 καθημερινά από τις 2-9μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.