ΑΥΞΗΜΕΝΗ η τουριστική ΚΙΝΗΣΗ στην ΤΗΝΟ τον Απρίλιο

27/4/2023
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κίνησης στη διάρκεια του Πάσχα και τις αναμενόμενες αφίξεις για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, η Τήνος, πιθανώς, θα έχει τον καλύτερο Απρίλιο των τελευταίων ετών.

Η «Μούσα του Αιγαίου» διατηρεί, όπως όλα δείχνουν, σημαντικό μερίδιο στην ελληνική και τη διεθνή ταξιδιωτική αγορά, πράγμα που αποδεικνύεται τόσο από τα δημοσιεύματα όσο και από τις κρατήσεις. Επίσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εφέτος αναμένεται επέκταση της τουριστικής περιόδου, μετά την ανάδειξη των εναλλακτικών δυνατοτήτων του νησιού και τη στροφή που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια προς επισκέπτες με ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, σε αυτό έχουν συμβάλει «η συστηματική και μεθοδική προσέγγιση ομάδων πληθυσμού και αγορών που δεν περιορίζονται στο δίπτυχο «ήλιος θάλασσα», αλλά αναζητούν επιπλέον ενδιαφέροντα που μπορεί να ικανοποιήσει το νησί. Δεν είναι άλλωστε τυχαία – συμπληρώνει ο Δήμαρχος – η αύξηση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων και με άλλα νησιά, όπως η Πάρος, πράγμα που δείχνει ότι πλέον η Τήνος συγκαταλέγεται μεταξύ των προορισμών με αυξανόμενη ζήτηση».

Επίσης ο κ. Σιώτος τονίζει ότι «εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες ώστε το νησί να διατηρήσει την παραδοσιακή του φυσιογνωμία, τη στιγμή, μάλιστα, που τα χωριά μας, αποτελούν πρότυπο αυθεντικότητας και κερδίζουν ολοένα το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη» και καταλήγει ότι «Η τουριστική ανάπτυξη συνοδεύεται παράλληλα από τη βελτίωση των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών, καθότι διαχρονικός στόχος μας παραμένει η αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και επισκεπτών, χωρίς επιβαρύνσεις που βλάπτουν την ποιότητα ζωής όσων βρίσκονται ή επιλέγουν να βρεθούν στο νησί μας».