Υποχρεωτικά τα POS στην εστίαση το καλοκαίρι

14/2/2017
Με υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να καθοριστούν οι κλάδοι που θα έχουν υποχρεωτικά μηχανήματα ψηφιακών πληρωμών. Σε αυτούς εντάσσεται η εστίαση καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να εισπραχθούν έτσι περισσότερα έσοδα γα το κρατικό ταμείο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον προγραμματισμό:

- Θα πρέπει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τα επαγγέλματα τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα αναγκασθούν να εγκαταστήσουν συσκευές ηλεκτρονικής χρέωσης POS. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι ζήτημα ημερών, πιθανώς και ωρών, και θα προβλέπει ότι έως τις 30 Ιουνίου δώδεκα επαγγελματικοί κλάδοι θα πρέπει να εγκαταστήσουν POS.

Πρόκειται για εστίαση, επισκευές, εκπαίδευση, ένδυση, υπόδηση, ενοικιάσεις, κομμωτήρια, γυμναστήρια, νομικές δραστηριότητες, ιατρικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και τυχερά παιγνίδια.

- Αναμένεται υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζεται ποια είναι τα τραπεζικά μέσα που αναγνωρίζονται ως μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών για το χτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.

- Αναμένεται ερμηνευτική εγκύκλιος για τον τρόπο υπολογισμού της δαπάνης με πλαστικό χρήμα με βάση την κλίμακα που έχουν ψηφιστεί καθώς και το τι θα ισχύει στις περιπτώσεις συζύγων με κοινό τραπεζικό λογαριασμό.

- Αναμένεται υπουργική απόφαση που θα ρυθμίσει τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων όταν οι συσκευές POS θα τίθενται εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης.

Πηγή: Capital.gr