Χάος με μπαραζ ακυρώσεων πτήσεων στην Ευρώπη

9/6/2022
Eκατοντάδες καλοκαιρινές πτήσεις ακύρωσε η Lufthansa λόγω ελλείψεων προσωπικού, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αεροπορία καθώς ο κλάδος αγωνίζεται να ανακάμψει από την κρίση του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ναυαρχίδα του γερμανικού αεροπορικού τομέα ακύρωσε περίπου 900 εσωτερικά και ευρωπαϊκά ταξίδια μικρών αποστάσεων για τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι ακυρωμένες πτήσεις, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% της τυπικής χωρητικότητας της αεροπορικής εταιρείας το Σαββατοκύριακο.

Ακυρώθηκε το 25% των πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι
Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, καθώς το 25% των πτήσεων ακυρώθηκαν και δύο διάδρομοι έκλεισαν την Πέμπτη λόγω απεργίας.


Οπως σημειώνει το Bloomberg, πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναταραχή που χτυπάει την ευρωπαϊκή βιομηχανία μεταφορών, η οποία αγωνίζεται για να καλύψει τη μεγαλύτερη ζήτηση για ταξίδια.

Η Air France ακύρωσε 85 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων την Πέμπτη λόγω της απεργίας, δήλωσε εκπρόσωπος. Η Air France-KLM διατηρεί τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, αν και με ορισμένες αλλαγές στον προγραμματισμό.

Οι Γάλλοι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση αύξηση των μισθών τους καθώς ανακάμπτουν τα ταξίδια. Τα γαλλικά συνδικάτα πραγματοποιούν διαμαρτυρία στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου και απαιτούν άμεση αύξηση των μισθών κατά 300 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Παρά την κυκλοφορία που ενισχύεται και τα κέρδη, η δουλειά μας δεν αποζημιώνεται αρκετά», ανέφεραν τα συνδικάτα. «Είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

Aκόμη 60 πτήσεις έκοψε η EasyJet σήμερα
Η EasyJet απέσυρε άλλες 60 πτήσεις σήμερα καθώς οι Βρετανοί που ελπίζουν να ξεφύγουν για καλοκαιρινές διακοπές πλήττονται από το ταξιδιωτικό χάος.

Οπως μεταδίδει ο Independent, οι περισσότερες από τις ακυρώσεις γίνονται από και προς την κύρια βάση της EasyJet στο Λονδίνο, Γκάτγουικ. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Βρετανίας ακυρώνει αυτή τη στιγμή περίπου 30 πτήσεις καθημερινά με ειδοποίηση λίγων ημερών, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
Εν τω μεταξύ, η British Airways ακύρωσε άλλες 124 πτήσεις μικρής απόστασης από και προς την κύρια βάση της, το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, την Πέμπτη.

Aπειλούν με απεργίες και οι πιλότοι της Scandinavian Airlines
Η Ένωση Πιλότων της Δανίας δήλωσε την Πέμπτη ότι περίπου 1.000 πιλότοι της Scandinavian Airlines (SAS) από τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε απεργία από τις 24 Ιουνίου, εάν δεν καταλήξουν σε μισθολογική συμφωνία με τη σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία.

euro2day.gr