Τουριστική ανάπτυξη δε γίνεται χωρίς το 5G - 4G

2/8/2019
Καθώς και φέτος το καλοκαίρι η κατανάλωση δεδομένων από Έλληνες και ξένους επισκέπτες που δεν σταματούν να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους για κάθε σταθμό των καλοκαιρινών διακοπών τους στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η WIND ανακοίνωσε ότι «φροντίζει να ενισχύει το κινητό της δίκτυο ώστε να απολαμβάνουν όλοι ολοκληρωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας.»

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση «η WIND ενισχύει συνεχώς το δίκτυο 4G και 4G+ ώστε να υποστηρίζει ό,τι και όπως το χρειάζεται ο πελάτης στην καθημερινότητά του για να ζει τον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας όπου και αν βρίσκεται. Με συνεχιζόμενες επενδύσεις 100 εκατ. Ευρώ ετησίως σε δίκτυα νέας γενιάς, η WIND εξασφαλίζει στους συνδρομητές της χωρητικότητα και υψηλές ταχύτητες ώστε να υπάρχει άριστη εμπειρία όχι μόνο στην κάλυψη δικτύου αλλά και στη χρήση του mobile Internet σε ιδιαίτερα απαιτητικές περιόδους όπως αυτή των καλοκαιρινών μηνών.»

Οι προσπάθειες αυτές της εταιρίας για ενίσχυση των υποδομών της σε τουριστικά θέρετρα έρχονται καθώς καταγράφεται αύξηση κατά 55,2% στη χρήση δεδομένων στο κινητό της δίκτυο.

Εύκολα, δε, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του ελληνικού τουρισμού αλλά και την πολύπλευρη προβολή της χώρας και μάλιστα από τους ίδιους τους επισκέπτες της.

Στο φόντο αυτή, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς., η προώθηση του νομοθετήματος για το 5G είναι απαραίτητος ώστε να μπορέσει η χώρα να μη χάσει το ψηφιακό μομέντουμ και μάλιστα σε κομβικούς κλάδους όπως στον τουρισμό.

Υστερεί η Ελλάδα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2019 (DESI 2019), η Ελλάδα κατατάσσεται στην 26η θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά την ταχεία ευρυζωνική κάλυψη ανά νοικοκυριό.

Όπως αναφέρεται, επίσης, από την Επιτροπή, η πλήρης ανάπτυξη δικτύων 5G σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025 θα δημιουργήσει 1,3 εκατ. θέσεις εργασίας και θα αυξήσει το ΑΕΠ της ΕΕ κατά 900 δισ. ευρώ, με την Κομισιόν να υπολογίζει σε 500 δισ. ευρώ τις απαραίτητες επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ η ανάπτυξη των δικτύων 5G αποτελεί καταλύτη για την εμβάθυνση της ψηφιακής οικονομίας και συνεπώς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς είναι η μόνη ασύρματη τεχνολογία που μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων και πηγών εισοδήματος και να επιτρέψει στις υπάρχουσες καινοτομίες να υιοθετηθούν σε μεγάλη κλίμακα στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες, τη δημόσια διοίκηση και συνολικά σε κάθε κλάδο της οικονομίας. Γιαυτό και όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς είναι κομβικό να ψηφιστεί, όπως έχει δεσμευτεί ο αρμόδιος υπουργός Κ. Πιερρακάκης το νομοσχέδιο για τα κεραιοσυστήματα.