Το Σεξπιρικό ερώτημα του ΣΕΤΕ για τη φορολόγηση του Airbnb

18/11/2017
Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter o Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναρωτιέται με νόημα. "Τελικά, ποιος ΔΕΝ θέλει να ελέγχονται (και) φορολογικά οι βραχυχρόνιες μισθώσεις;"

Αυτό μετά την ανακοίνωση της Airbnb όπου εκφράζει τη βούλησή της να συνδράμει τις ελληνικές αρχές στο ζήτημα της φορολόγησης των πελατών της.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι, "οι οικοδεσπότες στην Airbnb, θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ωστόσο αυτό που μένει να φανεί είναι αν η πολιτεία αφενός θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας μνημονιακής δέσμευσης κι αφετέρου αν θα γίνει εφικτή η όποια ελεγκτική διαδικασία. Χωρίς όμως τη συνδρομή της Airbnb "μάλλον ψύλλους" στα άχυρα ψάχνουμε... Εκτός αν αναπτυχθεί κίνημα μαζικό εναντίον της οικονομίας διαμοιρασμού. Με τέτοιον ΕΝΦΙΑ, όμως χλωμές είναι οι πρβλέψεις...