Το Ρέθυμνο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες κόσμου από όλον τον κόσμο

8/3/2019
Οι 38 Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, βάζουν τις τελευταίες τους πινελιές στα 29 τους άρματα, οι εγγραφές των Καρναβαλιστών αναμένεται να φτάσουν τις 15.000 και όλοι και όλα είναι πανέτοιμα για την Μεγάλη Παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου!

Εξάλλου, ο καιρός είναι πια ανοιξιάτικος, έτσι και πλήθος κόσμου έζησε ρομαντικές στιγμές στις παλιές ελληνικές καντάδες και το θεατρικό δρώμενο των «Εμείς και Εμείς» που κατέπληξε το κοινό, όπως και η καρναβαλική ποδηλατοπαρέλαση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, μεταμφιεσμένων και μη, που περιδιάβηκαν την παλιά και τη νέα πόλη του Ρεθύμνου με αίθριο καιρό και το θερμόμετρο να είναι έτοιμο να ξεπεράσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες μέρες!

Το Σάββατο 9 Μαρτίου, στην παιδική μας παρέλαση, στις 16.30 θα συγκεντρωθούν τα παιδιά με τους συνοδούς τους στον Κόμβο Θεοτοκοπούλου στην Καλλιθέα Ρεθύμνου. Στις 17.00 θα ξεκινήσει η παιδική παρέλαση με την εποπτεία ενηλίκων από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και με μουσική από την DJ Ηρώ Φρυγανάκη. Ο τερματισμός στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου. Στις 18.00 επιτόπου θα έχουμε μια κεφάτη Live συναυλία με τον Bo και στις 19.00 παιδικό πάρτι με την Ρωρώ και το Αερόστατο, Sbandieratori di Gubbio, Kids Carnival Dance, Magic Show με τον Μάγο ΤεΤέλο, Bubbles Show, τις αγαπημένες μας μασκότ, ξυλοπόδαρους Omma Studio, Face Painting, Μουσική από τον DJ Νίκο Γωνιώτη.

Λίγες στιγμές πριν την Μεγάλη Παρέλαση, σας παραθέτουμε την σειρά παρέλασης των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 - "Ο Χορός στον Χώρο και στον Χρόνο", το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της αποκορύφωσης της διοργάνωσης και το πιο σημαντικό, τα πεπραγμένα της μεγάλης σύσκεψης στο Δημαρχείο του Μητροπολιτικού Δήμου Ρεθύμνης, με ένα σύνολο ιθυνόντων φορέων, συνδιοργανωτών, εθελοντών και σωμάτων ασφαλείας που εγγυώνται ότι και φέτος το Καρναβάλι του Ρεθύμνου, της Κρήτης, θα είναι όχι μόνο το πιο δυναμικό και διασκεδαστικότερο, αλλά και το πιο ασφαλές!

Ο χαιρετισμός του Γιώργη Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης

"Και εγώ με τη σειρά μου σας καλωσορίζω με πολλές ευχαριστίες, για τους καρναβαλιστές μας, τους εθελοντές, αλλά και όλους εκείνους που αυτό το κρίσιμο διάστημα, θα καταβάλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να έχουμε και φέτος μια εξαιρετική διοργάνωση και εννοώ φυσικά, την αστυνομία, την πυροσβεστική, τους Σαμαρείτες, τους Ερυθροσταυρίτες, τους χορηγούς μας, το Σύλλογο Εστίασης, τους δημοσιογράφους, όλα τα ΜΜΕ που μας προβάλουν, τους χιλιάδες ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους επι μήνες για αυτή την τόσο επιτυχημένη διοργάνωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και έχει κατακτήσει τη συνείδηση όχι μόνο των Κρητικών, αλλά και στο Πανελλήνιο, γιατί η επιτυχημένη αυτή διοργάνωση μου θυμίζει και μας υπενθυμίζει σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε όταν υπάρχει σύστημα, τάξη και τήρηση των κανόνων. Εκείνη η μέρα είναι μια υποδειγματική μέρα λειτουργίας μιας πόλης, η οποία δέχεται πολύ μεγάλο όγκο επισκέψεων, έχει μια εξαιρετική διοργάνωση και παρ' όλα αυτά μπορεί και λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα άψογα και αυτό οφείλεται κυρίως σε εσάς. Εμείς ως δήμος προφανώς ενδιαφερόμαστε και είμαστε δίπλα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ ότι η ψυχή είναι οι ίδιοι οι καρναβαλιστές και οι εθελοντές και οι άνθρωποι των υπηρεσιών που φροντίζουν να διασφαλίζουν αυτό το εξαιρετικό προϊόν. Θέλω να πω επίσης, επειδή τις προηγούμενες μέρες, πληγήκαμε και εμείς από μια μεγάλη κακοκαιρία, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να έρθει κάποιος στο Ρέθυμνο, όλες οι δίοδοι από όλες τις κατευθύνσεις είναι ανοιχτές, η πόλη λειτουργεί άψογα, άλλωστε δεν υπέστη καμία σχεδόν ταλαιπωρία από αυτή την κακοκαιρία, η πόλη, οπότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους χιλιάδες επισκέπτες μας και εύχομαι οι επαγγελματίες μας να δείξουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, γιατί για εμάς αυτός ο θεσμός, αυτή η γιορτή, είναι για να αποδεικνύουμε και να αναδεικνύουμε, τα καλά στοιχεία που έχουμε ως Ρεθεμνιώτες και όλα τα άλλα, τα οποία, δεν μας ταιριάζουν πρέπει να τα καταπολεμούμε. Τελειώνοντας μαζί πάλι με τις θερμές ευχαριστίες, κάνω και μια έκκληση, διασκεδάζουμε πολύ καλύτερα, όταν δεν είμαστε μεθυσμένοι, το νοσοκομείο μας και οι εθελοντές μας, προφανώς θα κάνουν το καθήκον τους, εύχομαι να είναι όλοι αυτοί αχρείαστοι, σας ευχαριστώ, εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό το καρναβάλι και χαίρομαι που και ο καιρός είναι φέτος σύμμαχός μας. Να είστε όλοι καλά! Ευχαριστώ πολύ!