Το πρώτο δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας, Connected Room, παρουσίασε η Hilton!

8/12/2017
Η Hilton παρουσίασε χθες το Connected Room, ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας που επιτρέπει στους επισκέπτες να προσαρμόζουν και να ελέγχουν κάθε πτυχή της διαμονής τους από ένα κεντρικό σημείο - την συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Επί του παρόντος, σε δοκιμές beta, το Connected Room λειτουργεί σε ένα ξενοδοχείο, ενώ θα αναπτυχθεί τις επόμενες εβδομάδες σε πολλά ακόμα και θα αρχίσει να κλιμακώνεται γρήγορα σε ξενοδοχεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2018.
Οι επισκέπτες που θα διαμένουν σε ξενοδοχεία που διαθέτουν Connected Room θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Hilton Honors για να διαχειριστούν τα περισσότερα πράγματα που παραδοσιακά κάνουν χειροκίνητα σε ένα δωμάτιο, από τον έλεγχο της θερμοκρασίας και του φωτισμού μέχρι την τηλεόραση και τα παράθυρα στην επένδυση της τηλεόρασης και των παραθύρων. Μακροπρόθεσμα, το Connected Room θα υποστηρίξει μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών, δεσμεύσεων και εμπειριών. Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να ελέγχουν το δωμάτιό τους ή να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους και να ανεβάζουν τα δικά τους έργα τέχνης και φωτογραφίες για να εμφανίζονται αυτόματα στο δωμάτιό τους. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να ορίσουν διάφορες προτιμήσεις στο προφίλ λογαριασμού Hilton Honors για να προσαρμόσουν περαιτέρω την εμπειρία τους στο δωμάτιο στις ατομικές προτιμήσεις τους.

Η καινοτομία υπήρξε στο DNA του Hilton, αφού ο επιχειρηματίας Conrad Hilton αγόρασε την πρώτη ιδιοκτησία του Hilton και πρωτοστάτησε στη βιομηχανία φιλοξενίας πριν από περίπου 100 χρόνια, δήλωσε ο Christopher J. Nassetta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hilton. Θέτουμε και πάλι ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία, προσφέροντας στους επισκέπτες μας μια εμπειρία ταξιδιού όπου το δωμάτιο τους γνωρίζει και αυτοί γνωρίζουν το δωμάτιό τους,πρόσθεσε.
Με την εισαγωγή του Συνδεδεμένου Χώρου, το Hilton παραδίδει το πρώτο mobile δωμάτιο ξενοδοχείου, βασισμένο στην επιτυχία της βραβευμένης εφαρμογής Hilton Honors. Τα μέλη του Hilton Honors χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να κάνουν check-in, να επιλέξουν το δωμάτιό τους και να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου με το ψηφιακό κλειδί. Η Hilton γνωρίζει ότι οι πελάτες τους εκτιμούν αυτό το είδος πρόσβασης από τα smartphones τους καθώς όπως έχει διαπιστωθεί από τα μέλη του Hilton Honors σημειώθηκαν 34 εκατομμύρια ψηφιακά check-in, καταγράφηκαν 4 εκατομμύρια downloads κλειδιών ενώ ανοίχθηκαν περισσότερες από 18,7 εκατομμύρια πόρτες. Τον Οκτώβριο, μια πόρτα ξεκλειδώνονταν με ψηφιακό κλειδί κάθε 1,5 δευτερόλεπτα.

Βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ξενοδοχείου

Το Connected Room είναι η λύση της Hilton για συνεχή καινοτομία και θα διευκολύνει τα ξενοδοχεία όλου του χαρτοφυλάκιου να συμβαδίζουν με την ταχεία αλλαγή της τεχνολογίας. Το Connected Room έχει επίσης επιπτώσεις στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του Hilton, Travel with Purpose. Η τεχνολογία θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας συνδυάζοντας τον κλιματισμό με το χρονοδιάγραμμά τους και επιτρέποντας στους χειριστές ξενοδοχείων να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο τα ξενοδοχεία τους διαχειρίζονται την ενέργεια σε πραγματικό χρόνο. Τα μέλη της ομάδας Hilton θα επωφεληθούν επίσης από το Connected Room, καθώς η πλατφόρμα θα τους προσφέρει καλύτερη εικόνα των προτιμήσεων των επισκεπτών.