Θετικά μηνύματα για την προσέλκυση παγκοσμίων συνεδρίων στην Ελλάδα

10/12/2018
O Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην IBTM World της Βαρκελώνης, ως συν εκθέτης με το ACVB στο περίπτερο του ΕΟΤ, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες διοργανωτές συνεδρίων και τις εταιρείες από όλο το εύρος υπηρεσιών και προϊόντων της συνεδριακής αγοράς.
Στόχος του HAPCO κατά τη φετινή παρουσία του στην έκθεση, ήταν η ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της χώρας στην διεθνή αγορά και η προσέλκυση διεθνών συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 27 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2018 και φιλοξένησε περισσότερους από 3.000 προορισμούς και προμηθευτές πρόθυμους να συνεργαστούν με 15.000 εκπροσώπους MICE από περίπου 150 χώρες.
Η IBTM World 2018 ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε συναντήσεις καθώς πραγματοποιήθηκαν συνολικά 77.651 επαγγελματικές συναντήσεις, 5% περισσότερες από το 2017.
Θετικά ήταν τα μηνύματα για την προσέλκυση παγκοσμίων συνεδρίων στην Ελλάδα, γεγονός που προκύπτει από τον εντυπωσιακά ανοδικό αριθμό επισκεπτών στον HAPCO, δημιουργώντας προσδοκίες για ανοδική πορεία στο πλήθος των συνεδρίων και εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στην Ελλάδα.
Διοργανωτές διεθνών συνεδρίων, παγκόσμιοι οργανισμοί και φορείς ενδιαφέρθηκαν για διοργάνωση συνεδρίων στην Ελλάδα και ενημερώθηκαν από τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Ποδηματά για τους ελληνικούς προορισμούς, τα προτερήματα της χώρας μας, τις παροχές υψηλού επιπέδου που προσφέρει η Ελλάδα και γενικά τις προοπτικές Διεθνών Συνεδρίων.
Επίσης, ο HAPCO συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση Philoxenia 2018, 9-11 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, όπου οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τον Συνεδριακό Τουρισμό και γενικότερα για το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων.