Τελική ευθεία για τους διαγωνισμούς υποπαραχωρήσεων στα λιμάνια

4/8/2022
Στοι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά η φάση των δεσμευτικών προσφορών, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Ο διαγωνισμός αφορά την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος.

Στην τελευταία φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας έχουν προκριθεί η Attica Group, η Portek International Private LTD, η Quintana Infrastructure & Development, η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ, η κοινοπραξία Archirodon Group N.V. - Anek & Όμιλος Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές και η ΟΛΘ ΑΕ.

Μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον διαγωνισμό για την απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Το λιμάνι διεκδικούν η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron S.A. - Goldair Cargo - Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group - Euroports - EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ΟΛΘ ΑΕ.

Κανονικά προχωρά και ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανοίξει το Virtual Data Room για τα επενδυτικά σχήματα που έχουν περάσει στην τελική φάση της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών. Οι τελευταίες αναμένονται τέλος 2022 με αρχές 2023.
Την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος διεκδικούν η Olete Limited, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed - Μινωικές Γραμμές, η κοινοπραξία Portek International Private LTD - GPH Cruise Port Finance, η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις - Attica Group, η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Aviareps ΕΛΛΑΣ, η κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝ ΑΕ - Goldenstep Shipping Limited, η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ ΑΕ - JCC S.A.L. και η ΟΛΘ ΑΕ. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώιμες είναι ακόμη οι διαδικασίες για το λιμάνι του Βόλου.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση, προέχουν η σύνδεση με τη σιδηροδρομική γραμμή και η μελέτη για το τουριστικό καταφύγιο και τη μαρίνα

Πηγή: Ναυτεμπορική