Συνεχίζεται η επενδυτική επέλαση των Ισραηλινών στο "σκοτεινό" Αθηναϊκό Κέντρο

17/11/2020
Έτσι σύμφωνα με δημοσίευμα του Capital.gr και του Δημήτρη Δελεβέγκου, μετά τα ακίνητα σε Χαλκοκονδύλη, Ομόνοια και Μεταξουργείο Ισραηλινά κεφάλαια αναμένεται να δώσουν πνοή σε ένα ονομαστό αλλά επιβαρυμένο δρόμο της πόλης.

Κόντρα στις αντιξοότητες, η ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments, με επικεφαλής τους Μπάρακ Μπαούμ και Γκαλ Νίνιο, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έναρξη των κυρίως εργασιών ανακατασκευής και μετατροπής σε ξενοδοχείου του συγκροτήματος κτηρίων στην οδό Ευριπίδου 82 στην Αθήνα.

Η κίνηση αυτή είναι ενταγμένη σε μια στρατηγική για απόκτηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, σε χαμηλές τιμές ιδίως κατά την περίοδο 2015-2019, που περιορίζει, ως ένα βαθμό, το ρίσκο των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι κατασκευαστικές εργασίες, που θα υλοποιήσει η τεχνική εταιρεία Άπαξ με επικεφαλής τον Αλ.Καρατζήμα, θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ, αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνονται οι εργασίες στατικής ενίσχυσης.

Το 82 Evripidou hotel αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τη θερινή περίοδο του 2021, οπότε αναμένεται οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού να είναι περιορισμένες πλην βελτιωμένες, καθώς εκτιμάται ότι οι τουριστικές αφίξεις θα περιοριστούν στο ήμισυ αυτών του 2019 και θα είναι κατά περίπου 20% υψηλότερες, σε σχέση με το 2020. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα αποτελείται από 63 δωμάτια θα αναλάβει η Brown Hotels, η οποία προσβλέπει στη δυναμική του αθηναϊκού κέντρου.

Εκτός από το ξενοδοχείο της Ευριπίδου που η Ficus αναπτύσσει από κοινού με την Brown Hotels, η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτόνομα στη δημιουργία καινούργιων μονάδων. Αυτές περιλαμβάνουν δύο νέα city resorts 15 δωματίων, το καθένα, στην οδό Μίκωνος στην περιοχή Ψυρρή. Πρόκειται για μία από τις πρώτες αθηναϊκές συνοικίες που αναγεννήθηκαν όταν, πριν την πανδημία, ο εγχώριος τουρισμός κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ. Στην οδό Μίκωνος, εξάλλου, απέναντι από το μεζεδοπωλείο Οινέας, βρίσκεται και το Miconos Str., ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που πίστεψε στις προοπτικές του αθηναϊκού down town. Σε απόσταση 200 μέτρων από την Μίκωνος, στην οδό Σαρρή λειτουργεί, εδώ κι ένα χρόνο, ένα ακόμη ξενοδοχείο που έχει αναπτύξει η Ficus, το Nin & Bau που είναι υπό τη διαχείριση της ομώνυμης ισραηλινής αλυσίδας.

Η μελλοντική συμβολή των Ισραηλινών της Ficus στο αθηναϊκό οικοσύστημα φιλοξενίας, που ασφυκτιά λόγω πανδημίας, περιλαμβάνει ένα ακόμη ξενοδοχείο 60 δωματίων στην οδό Αισχύλου. Θα αντικαταστήσει και αυτό δύο ερειπωμένα κτήρια.

Πηγή: Capital.gr