Στο Ταμείο Aνάκαμψης ποντάρει και ο ελληνικός τουρισμός

28/11/2020
Στο Ταμείο Aνάκαμψης ποντάρει και ο ελληνικός τουρισμός σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώνει ψηφιακά το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

“Από την πλευρά μας, ως Υπουργείο Τουρισμού, προχωρούμε στη χάραξη ενός 10ετους στρατηγικού πλάνου, διότι ο τουρισμός αλλάζει διαρκώς. Απαιτείται προσαρμογή στα νέα δεδομένα που προκύπτουν, χρειάζεται καινοτομία και δημιουργικότητα προκειμένου η Ελλάδα να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο τον οποίον έχει κατακτήσει. Και μαζί με αυτόν, να διατηρήσει επίσης την πολύτιμη υπεραξία του τουρισμού για την εθνική οικονομία αλλά και για την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης και προσέθεσε ότι το 10ετες σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό, λοιπόν, θα πρέπει να συντονιστεί με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείο Ανάκαμψης.

Βάσει αυτών των προτεραιοτήτων θα διαμορφωθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, από το 2021 και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Από την άποψη αυτή, θεωρώ εξαιρετικά στοχευμένες τις θεματικές του Φόρουμ, για τη βιωσιμότητα αλλά και τη ραγδαία ενσωμάτωση της τεχνολογίας, σε όλες τις πτυχές της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς» σημείωσε και τόνισε ότι «δύο όρους: Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός. Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για δύο παράγοντες οι οποίοι θα επηρεάσουν καθοριστικά το τουριστικό μέλλον της πατρίδας μας. Και θα εγγυηθούν ότι, στα χρόνια που έρχονται, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του παγκόσμιου τουρισμού.»

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του τουρισμού σημειώνοντας ότι «φιλοξενήσαμε σχεδόν 5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, υπό συνθήκες ασφάλειας για την υγεία και τη ζωή τους, οι οποίες πλησίασαν το απόλυτο. Βάσει αδιάσειστων στοιχείων, τα κρούσματα μεταξύ των τουριστών ήταν απειροελάχιστα, της τάξης του 0,03%. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρήθηκαν ευλαβικά από όλα τα ξενοδοχεία και έτσι πετύχαμε να ενισχύσουμε, πιο αποτελεσματικά από ποτέ πριν, το brand «Ελλάδα». Δημιουργώντας ένα πολύ σημαντικό απόθεμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, το οποίο κεφαλαιοποιούμε για τις επόμενες σεζόν.»Πηγή: Reporter.gr