Στη Ρόδο το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Asta International Showcase

19/2/2019
Στις 12-16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο το συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων “Asta International Showcase“. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις της τουριστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, που κατάφερε να προσελκύσει η Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (fedHATTA) και τον ΕΟΤ.
Συγκεκριμένα, η επιλογή της Ρόδου για το συνέδριο “ASTA Ιnternational Showcase”, ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων το Νοέμβριο του 2018 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθητισμού & Πολιτισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.
Για την πραγματοποίηση του “Asta International Showcase“ στο νησί της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεργάζεται με την ASTA, την fedHATTA, τον ΕΟΤ καθώς και με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου.
Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Αμερικής, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ρόδο και την μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών που προσφέρει στον επισκέπτη, ώστε να εντάξουν τον προορισμό στα προγράμματά τους και να τον προωθήσουν στην αγορά των ΗΠΑ. Ήδη από τα τέλη του 2018 ξεκίνησε η εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο “ASTA Ιnternational Showcase” μέσω του σάιτ της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, απ’ όπου τα μέλη της καλούνται να ανακαλύψουν τη Ρόδο, το «Νησί των Ιπποτών», ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών του συνεδρίου, επισκέφθηκαν τη Ρόδο ο αντιπρόεδρος της ASTA, κ Robert Duglin, με την διευθύντρια Marketing της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Jenn Whitney και τον πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη. Οι φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου, τον αντιπρόεδρο της fedHATTA κ. Κώστα Κατσίβα και τον Γ.Γ. της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, κ. Σάββα Παγωνάκη, επισκεφθήκαν αξιοθέατα του νησιού που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του συνεδρίου και συζήτησαν για την δυναμική των νησιών της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα για την Ρόδο και την Κω στην αμερικανική αγορά. Επίσης είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του στην Περιφέρεια.
Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μ. Παπαβασιλείου δήλωσε για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων στη Ρόδο. «Το άνοιγμα των νέων τουριστικών αγορών αποτελεί στρατηγικό στόχο της περιφερειακής μας αρχής και εργαζόμαστε για την επίτευξη του ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας. Η τουριστική αγορά των ΗΠΑ αποτελεί πρόκληση για εμάς καθώς παρουσιάζει πολλές και σημαντικές δυνατότητες. Οι αφίξεις Αμερικανών επισκεπτών στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς και οι προοπτικές για το μέλλον είναι εξαιρετικές. Το ASTA Ιnternational Showcase, θα συμβάλει στην ενίσχυση αυτού του θετικού κλίματος και στην ανάδειξη του τουριστικού πλούτου της Ρόδου στην Αμερική.
Ήδη κατάφερε το νησί να κερδίσει τις εντυπώσεις των εκπροσώπων της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στη Ρόδο. H εμπειρία και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού όλων των συμβαλλόμενων μερών, εγγυάται την επιτυχία της διοργάνωσης».
Σημειώνεται ότι τα θεμέλια για την προσέλκυση του συνεδρίου στη Ρόδο, μπήκαν ήδη από το 2017 στο Μαϊάμι και στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Tour Operators των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USTOA Annual Conference & Marketplace), όπου επίσης είχε πάρει μέρος η κα Παπαβασιλείου, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε αυτό το τόσο σημαντικό συνέδριο στην περιφέρεια μας και ειδικά στην Ρόδο. Δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία στα νησιά μας με αυτή τη διοργάνωση, για να ξεκλειδώσει η τουριστική αγορά των ΗΠΑ, την οποία θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Πρόκειται για μία επιτυχία που ήρθε έπειτα από μία σειρά στοχευμένων ενεργειών.
Δυστυχώς είχε χαθεί πολύς χρόνος τα προηγούμενα χρόνια. Προορισμοί των Κυκλάδων είναι γνωστοί και δημοφιλείς στην αμερικανική αγορά, ενώ τα Δωδεκάνησα είχαν μείνει πίσω σε ότι αφορά την προβολή και την προσέλκυση τουριστών από τις ΗΠΑ. Αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Η Περιφερειακή μας αρχή, σταθερά προσανατολισμένη στην εξωστρέφεια, συνάπτει συνεργασίες με κορυφαίους οργανισμούς διεθνώς, δημιουργώντας νέες αναπτυξιακές για όλα τα νησιά μας», πρόσθεσε η κα Παπαβασιλείου.