Στα 3,4 τρισεκατ. δολ η αξία της διεθνούς βιομηχανίας spa και ευεξίας!

2/10/2014
Η στροφή των τουριστών προς τους ταξιδιωτικούς προορισμούς, που συνδυάζουν οφέλη για την υγεία, είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η αξία της παγκόσμιας βιομηχανίας σπα και ευεξίας στα 3,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2013.
Η διατροφή και η απώλεια βάρους, η προληπτική και η εξατομικευμένη θεραπεία, η εναλλακτική συμπληρωματική ιατρική, οι θεραπείες ομορφιάς και αντί-γήρανσης, ήταν οι τομείς που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη, σύμφωνα με έκθεση του μη κερδοσκοπικού κέντρου ερευνών SRI International.
Οπως μεταδίδει το Reuters, οι θεραπείες σπα και τα ανάλογα προϊόντα, σήμερα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας της συνεχώς αυξανόμενης μεσαίας τάξης.
Η παγκόσμια βιομηχανία των σπα είχε έσοδα 94 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα της Global Spa και Wellness Economy Monitor, έναντι 60 δισεκατομμυρίων το 2007. Η Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν περισσότερα από 32.000 σπα, είχε τα υψηλότερα έσοδα, της τάξης των 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθεί η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού με 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια και η Βόρεια Αμερική με 18,3 δισεκατομμύρια.
Οι θερμικές/ιαματικές πηγές απέφεραν έσοδα ύψους 50 δισ. δολ. παγκοσμίως, αλλά ο πιο κερδοφόρος τομέας ήταν ο τουρισμός υγείας και ευεξίας, ο οποίος είχε έσοδα της τάξης των 494 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ατόμων που επέλεξαν αυτού του είδους τα ταξίδια, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, αυξήθηκε κατά 12% το 2013 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.