Οι Γερμανοί ανακαλύπτουν τις εξοχικές κατοικίες για τις διακοπές τους

13/1/2017
Με την πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση του έτους στην Γερμανία, την CMT στη Στουτγάρδη, σχηματοποιούνται ήδη οι πρώτες τάσεις στον κλάδο του Τουρισμού για την καλοκαιρινή σεζόν 2017. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου TUI. Όπως αναφέρει «τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για τον κλάδο του Τουρισμού, δεδομένου ότι οι Γερμανοί πραγματοποιούν και πάλι τις κρατήσεις τους νωρίτερα.» Ήδη στην τρχουσα περίοδο, αρχές της περιόδου αιχμής για κρατήσεις (Ιανουάριο και Φεβρουάριο), η ζήτηση για ταξίδια που καταγράφουν οι κορυφαίοι διοργανωτές ταξιδιών της Γερμανίας, σημειώνει σημαντική αύξηση συγκριτικά με πέρυσι.
«Αυτή τη στιγμή διαπιστώνουμε μία σημαντική ανάκαμψη. Πολλοί Γερμανοί, που το περασμένο έτος δεν έκαναν διακοπές, πραγματοποιούν φέτος τις κρατήσεις για το ταξίδι τους ιδιαίτερα νωρίς», εξηγεί ο κ. Sebastian Ebel, πρόεδρος της TUI Γερμανίας. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ενδείξεις, από το θετικό ξεκίνημα της σεζόν, ωφελούνται ιδιαίτερα οι κλασσικοί προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να κρατά τα πρωτεία.
Παράλληλα καταγράφεται ζήτηση για μια νέα τάση διακοπών σε παραθεριστική κατοικία Περισσότερες κρατήσεις καταγράφονται μέχρι σήμερα και για τη Γερμανία. Κατά κύριο λόγο αύξηση σημειώνει η ζήτηση για παραθεριστικές κατοικίες . Συγκεκριμένα, η TUI Ferienhaus καταγράφει αύξηση μεγαλύτερη του 5%, ενώ αυξανόμενη είναι και η ζήτηση στην ιστοσελίδα παραθεριστικών κατοικιών TUIvillas.com. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι παραθεριστικές κατοικίες και τα διαμερίσματα στη Βαλτική.
Η Ισπανία παραμένει ισχυρή
Παράλληλα, η ζήτηση για την Ισπανία, τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, παραμένει ισχυρή, ενώ σημαντικές αυξήσεις σημειώνουν οι μακρινοί προορισμοί, με το Μεξικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις, της τάξης του 71%. Μια άλλη τάση στην γερμανική ταξιδιωτική αγορά είναι οι διακοπές εντός της χώρας, που αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή με την έναρξη της σεζόν να σημειώνει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για εξοχικές κατοικίες.
Αύξηση 41% για την Ελλάδα
Με μία αύξηση στις κρατήσεις της τάξης του 41%, η Ελλάδα εμφανίζεται ως ο πλέον ευνοημένος προορισμός στο ξεκίνημα της σεζόν, συνεχίζοντας τις καλές επιδόσεις του περασμένου καλοκαιριού. Μετά από πολλά έτη, η Ελλάδα κατάφερε, ξεπερνώντας την Τουρκία, να κατακτήσει και πάλι τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία, λόγω αυξημένης ζήτησης. Για την καλοκαιρινή σεζόν 2017, η TUI προσφέρει στους παραθεριστές που επι- λέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, μία σημαντικά διευρυμένη γκάμα επιλογών. Στα δημοφιλή νησιά της Κρήτης, της Ρόδου και της Κω, η προσφορά διευρύνθηκε κατά περίπου 40%.
Επίσης, ανακοινώθηκε η έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Κω από το Ανόβερο, τη Νυρεμβέργη, τη Στουτγάρδη και τη Βασιλεία, καθώς και από το αεροδρόμιο Schönefeld του Βερολίνου προς την Κρήτη και τη Ρόδο.
Ισχυρή εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για τις Κανάριες Νήσους και την ηπειρωτική Ισπανία, καθώς και για την Ιταλία και την Κροατία, με διψήφιους αριθμούς αύξησης των κρατήσεων. Για το καλοκαίρι 2017, η προσφορά μόνο στην Ιταλία θα διευρυνθεί κατά 1.000 ξενοδοχεία.
Τέλος, η Αίγυπτος ανακάμπτει σταδιακά, σημειώνοντας κατά την τρέχουσα περί- οδο μία μικρή επάνοδο στο διεθνές τουριστικό στερέωμα. Η TUI καταγράφει αύξηση προς τη συγκεκριμένη χώρα με διψήφια νούμερα, συνεισφέροντας στην αυξανόμενη αποκατάσταση της σταθερότητας στη χώρα.
Η ζήτηση για μακρινούς προορισμούς αυξήθηκε κατά 25%
Με 25% περισσότερες κρατήσεις, η αύξηση της ζήτησης για μακρινούς προορι- σμούς καταγράφει σημαντική άνοδο. Οι ανταγωνιστικές τιμές που μειώθηκαν έως και 3%, "δίνουν φτερά" στις κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν. Σημαντική αύξηση σημειώνουν κυρίως οι κρατήσεις για τις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τον Μαυρίκιο, τις Σεϋχέλλες και τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ η Ινδονησία, ο πλέον δημοφιλής προορισμός της Ασίας, σημειώνει μια δυναμική αύξηση. Τα μακρινά ταξίδια συγκαταλέγονται στα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς.
«Και στο μέλλον αναμένουμε μια υψηλή ανάπτυξη στους μακρινούς προορισμούς», αναφέρει ο πρόεδρος κ. Sebastian Ebel. Οι μακρινές χώρες προσελκύουν όλο και περισσότερους Γερμανούς τουρίστες, όσο αυξάνεται η ταξιδιωτική τους εμπειρία. Επιπροσθέτως, οι νέες και πιο οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις, θα συμβάλουν σημαντικά στην περαιτέρω αύξηση της ζήτησης.