Οι εμπορικοί πόλεμοι υπονομεύουν την ανάπτυξη της αγοράς επιχειρηματικών ταξιδιών

20/8/2018
Η παγκόσμια αγορά επιχειρηματικών ταξιδιών έφτασε τα 1,33 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σημειώνοντας αύξηση 5,8% έναντι των επιπέδων 2016, σύμφωνα με το GBTA BTI Outlook – της Global Business Travel Association. Οι ταξιδιωτικές δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,1% το 2018 και να φτάσουν στα 1,7 τρισ. δολάρια μέχρι το 2022.
Αυτή η ανάκαμψη θα μπορούσε να σημάνει ένα τέλος στην« Εποχή της αβεβαιότητας στην παγκόσμια βιομηχανία επιχειρηματικών ταξιδιών αλλά ο αυξανόμενος προστατευτισμός έρχεται ακριβώς σε λάθος στιγμή, δήλωσε ο Michael W. McCormick, εκτελεστικός διευθυντής της GBTA. Οι εμπορικές πολιτικές είναι μακράν ο κύριος παράγοντας που θα μπορούσε να επηρεάσει τις προβλέψεις μας δημιουργώντας αβεβαιότητα που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την ανάκαμψη πρόσθεσε ο Michael W. McCormick
Η διετής περίοδος 2017-2018 αναμένεται να είναι η ισχυρότερη διετία ανάκαμψης για τις επαγγελματικές μετακινήσεις μετά την μεγάλη ύφεση του 2010 και του 2011.
Το ενδεχόμενο «εμπορικών πολέμων» είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κίνδυνος που παρακολουθεί η GBTA. Οι δραστικές αυξήσεις των δασμών και τα αντίποινα ενδέχεται να έχουν επιζήμιες επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και στην παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδιών.