Ο Κορκίδης και πάλι κατά του ΣΕΤΕ!

2/12/2014
Δεν είναι πρώτη φορά που ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά, στον βηματισμό του ΣΕΤΕ. Εκτός από χθες (Δευτέρα 1/12) που «άδειασε» τον ΣΕΤΕ καθώς τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, το bluebirds.gr έχει ξεχωρίσει μία ακόμη περίπτωση στο παρελθόν όταν ο Βασίλης Κορκίδης, είχε με ανακοίνωση του επισημάνει ότι ο τουρισμός δεν βοηθά στο να αντιστραφεί αυτή η τάση. Ο κ. Κορκίδης παρουσιάζοντας στοιχεία της ΕΣΕΕ ανέφερε τότε (12/9, διαβάστε εδώ) χαρακτηριστικά: “Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ελπίζουμε να συμβάλουν στον εντοπισμό λαθών και παραλείψεων τόσο από τον κλάδο του εμπορίου όσο και από εκείνον του τουρισμού… Αλλά και ο τουρισμός θα πρέπει να καταβάλει προσπάθειες για να αναδείξει και να προβάλλει νέα πιο ποιοτικά μοντέλα τουριστικού προϊόντος, υψηλότερων προδιαγραφών, προσφέροντας ταυτόχρονα περισσότερες εναλλακτικές επιλογές επισκέψεων και αγορών». Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Μέσω twitter ο κ. Ανδρεάδης είχε απαντήσει «ΕΣΕΕ: Κύκλος εργασιών εμπόριο 2ο τρίμηνο 14 -1,7%, 2ο τρίμηνο 13 -8,4%, 2ο 12 -10,7%. Εγκαλείται ο τουρισμός επειδή δεν κάλυψε όλη την πτώση;»
Χθες (Δευτέρα 1/12/2014) ο κ. Κορκίδης μόνος αυτός, τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ στη διαμονή στο 13%.
Όλοι οι συνάδελφοι του εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΕΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ,κ.α.) με άλλα λόγια «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», τάχθηκαν κατά της αύξησης του ΦΠΑ. Ο κ. Κορκίδης «διάλεξε» φορολογική επιβάρυνση, διάλεξε δηλαδή το σκοινί με το οποίο θα στραγγαλιστεί η οικονομία. «Αντί των αυξήσεων του ΦΠΑ σε φάρμακα, βιβλία και στους μειωμένους συντελεστές της νησιωτικής Ελλάδας, που αντισταθμίζει το θαλάσσιο μεταφορικό ισοδύναμο, επιλέγουμε την αύξηση του ΦΠΑ της διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία».
Η θέση αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, ο οποίος εκτίμησε ότι μία μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 2,2 εκατ. τουρίστες θα αποστερήσει έσοδα 400 εκατ. ευρώ από το ελληνικό εμπόριο.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κορκίδης αφού δεν εξελέγη ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, αποχώρησε στη συνέχεια από το κόμμα επειδή διαφωνούσε με το νέο ωράριο στα καταστήματα, υπέρ του οποίου είναι ο ΣΕΤΕ. Εξακολουθεί όμως όπως δήλωσε τότε να παραμένει ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας(!), να ψηφίζει δηλαδή κόντρα στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του…