Ο Γιώργος Πίττας για το νέο του βιβλίο για την Ελληνική γαστρονομία

5/11/2014
Ο εμπνευστής της προσπάθειας για την ανάδειξη του Ελληνικού Πρωινού Γιώργος Πίττας συμπυκνώνει τη βαθειά του γνώση στην Ελληνική γαστρονομία σε ένα νέο βιβλίο που ήδη κάνει το γύρο του στο διαδίκτυο.

Όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook "προϊόντα και άνθρωποι, μύθοι και ιστορία, παράδοση και λογοτεχνία, τόποι και τοπία, ήθη και έθιμα, δρώμενα και τελετουργίες, θεωρίες και επιχειρηματικότητα ξετυλίγονται μέσα στις 350 σελίδες του και δένουν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων που μπορούν να συγκροτήσουν τον βασικό πυλώνα μιας νέας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας , αλλά και του νέου υπαρξιακού και πολιτισμικού μας αναπροσδιορισμού.
Οι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας» είναι ένα βιβλίο που επιχειρεί ν’ αντιμετωπίσει την ελληνική γαστρονομία ως όλον, δίνοντάς μας ταυτόχρονα γερές δόσεις εθνικής αυτογνωσίας, ελπίδας και προοπτικής."