Νέες επενδύσεις από τον Όμιλο Καστελόριζο

17/2/2020
Το ενδέκατο κατάστημα ανοίγει ο όμιλος Καστελόριζο, το δεύτερο στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, που αναμένεται να ονομάζεται «Omnivor» (παμφάγο) και το οποίο θα επιμεληθεί η νέα γενιά του ομίλου, η Μαρία Σταύρου και ο Κώστας Παπαθεοδώρου.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, αναμένεται να ξεκινήσουμε στο τέλος Μαρτίου, με πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό, ενώ σχεδιάζουμε να μπούμε και στον τομέα του catering, μέσα στο 2021, υλοποιώντας επιπλέον επενδύσεις», ανέφερε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Αντώνης Σταύρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους με αφορμή τη νέα προσπάθεια της αλυσίδας εστίασης που καταγράφει σταθερή πορεία ανάπτυξης εδώ και δεκαετίες.

Αναφερόμενος στο 2019 ο επικεφαλής του «Καστελόριζο» διευκρίνισε ότι ο όμιλος κινήθηκε ανοδικά με αύξηση στο τζίρο και στα κέρδη 8%-10%, υπερβαίνοντας τα 10 εκατ. ευρώ. εξηγώντας χαρακτηριστικά πως «Στο ψητοπωλείο δουλεύει πολύ το delivery, το ψάρι είναι σταθερή αξία και κινείται ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Όλα είναι όπως θα θέλαμε».

Μιλώντας για το επιχειρηματικό μοντέλο που ακολούθησε, στη διάρκεια της κρίσης, υποστήριξε ότι ο όμιλος αποφάσισε να επεκταθεί, προσθέτοντας μαγαζιά στο δίκτυό του, που ήταν κοντά στα δεδομένα της εποχής, όπως τα ψητοπωλεία το 2011, αλλά και τα μεζεδοπωλεία όπως το RakiMeze, που ξεκίνησαν το 2012 και τα οποία στήριξαν την εταιρία.

Σήμερα, ο όμιλος με ιστορία μεγαλύτερη των 35 ετών, διαθέτει το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», που είναι γνωστά για το ψάρι τους, τους «Ορίζοντες Λυκαβητού», με καφέ, εστιατόριο και εκλεπτυσμένο φαγητό και το «Όμικρον», έναν υπέροχο χώρο, που διαθέτει κήπο για το καλοκαίρι. Επίσης, το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada» , το «Ramino» το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας, και το «K.Grill» στη Βούλα και το δέκατο κατάστημα που εντάχθηκε τον όμιλο ήταν το Γλυκοπωλείο «Ζουμπουρλού» στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή.

Παράλληλα ο Όμιλος εξετάζει την είσοδο στον τομέα του catering,. «Η νέα δραστηριότητα πιθανότατα θα ξεκινήσει το 2021. Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία θα χρειαστεί να υλοποιήσει επιπλέον επενδύσεις», όπως ανέφερε ο κύριος Σταύρου.

Επίσης ο όμιλος διαθέτει παρουσία και στις ιχθυοκαλλιέργειες ελέγχει μονάδες στην νήσο Πάτροκλος, στην Πάχη Μεγάρων και στη Σητεία. «Παράγουμε συνολικά περίπου 500 τόνους ετησίως με τις εξαγωγές να κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αμερική. Τα είδη που παράγουμε είναι η τσιπούρα, το λαυράκι και ο κρανιός.» «Επιδίωξή μου, όμωε, είναι η αποχώρηση από τις ιχθυοκαλλιέργειες κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι πως όταν κανείς ανοίγεται με πολλά, μπορεί να τα χάσει όλα. Ο τομέας της εστίασης μου ταιριάζει περισσότερο».