Μητσοτάκης: Στα 4 δισεκ τα έσοδα του τουρισμού φέτος

17/9/2020
«Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τους ανταγωνιστές μας στον τουρισμό. Δείξαμε υψηλή στάθμη επαγγελματισμού. Κεντρικό μας ζήτημα από το άνοιγμα του τουρισμού ήταν να αντλήσουμε υπεραξία. Πολλοί από τους επισκέπτες μας αισθάνθηκαν ασφάλεια καθώς είδαν από όλους το υψηλό δείκτη επαγγελματισμού με μάσκες παντού, αντισηπτικά μέτρα ασφάλειας. Ο ιδιωτικός τομέας ανταποκρίθηκε πλήρως.» Αυτό τόνισε αναφερόμενος στον τουρισμό ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα απέρριψε την κριτική ότι δε θα έπρεπε να γίνει άνοιγμα της τουριστικής αγοράς φέτος. «Όποιος είπε ότι μπορούσαμε να με το μη άνοιγμα του τουρισμού να πετάξουμε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμάται, ότι θα είναι τα έσοδα, από την έστω κουτσουρεμένη φετινή περίοδο, να βγει να το πει. Έπρεπε να στηρίξουμε τα εισοδήματα αλλά και τις θέσεις δουλειάς. Αυτό είχαμε κατά νου όταν κάναμε παρεμβάσεις με τις αναστολές, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας» τόνισε. Παραδέχτηκε όμως ότι με τις επικοινωνιακές κινήσεις της κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένα κλίμα χαλάρωσης

«Πέσαμε λίγο θύματα τη επιτυχίας μας όπως και άλλοι βέβαια σε άλλες χώρες. Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι. Πάντως τα κατά τόπους περιοριστικά μέτρα δουλεύουν όπως φαίνεται. Δεν μπορούμε να πάμε σε νέο Lockdown.»