Με ψηφιακές πωλήσεις και κινεζικά κεφάλαια ξανά στο παιχνίδι η Thomas Cook

17/9/2020
Ένα χρόνο μετά το κανόνι που έριξε στην αγορά και οδήγησε σε βαριές απώλειες πολλές ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις η Thomas Cook μπαίνει ξανά στην αγορά ως εταιρεία διαδικτυακών κρατήσεων ταξιδίων, η οποία αρχικώς θα πωλεί πακέτα διακοπών σε προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα ασφαλών προορισμών που έχει καθορίσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg ο τουριστικός κολοσσός που πλέον έχει περάσει εξ ολοκλήρου στον πρώην μέτοχό της, τον κινεζικό όμιλο Fosun, ο, διαθέτει πλέον νέο ιστότοπο μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να προγραμματίζουν ταξίδια, ενώ έχουν πρόσβαση και σε αγορά επιπλέον παροχών, όπως η ενοικίαση αυτοκινήτου και η αγορά ασφάλειας ταξιδίου, όπως σημειώνει.

Μάλιστα η ανανεωμένη εταιρεία λανσάρει ένα μοντέλο για την προστασία των πληρωμών και θα λαμβάνει χρήματα από τους πελάτες όταν επιστρέφουν από τις διακοπές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος για το Ηνωμένο Βασίλειο Alan French. «Ξεκινούμε αυτή τη στιγμή τη δραστηριότητά μας, γνωρίζοντας ξεκάθαρα τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που θέτει η πανδημία» ανέφερε ο French. «Εμείς και οι υποστηρικτές μας από την Fosun βλέπουμε μακριά.»

Όπως ανέφερε ο ίδιος οι ταξιδιώτες δεν θα επιβαρύνονται με επιπλέον χρεώσεις, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή στους κυβερνητικούς περιορισμούς που θα επηρεάζει τα ταξίδια τους.
Σημειώνεται ότι η κατάρρευση της Τόμας Κουκ οδήγησε στην απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενέπλεξε 150.000 τουρίστες στο εξωτερικό σε περιπέτειες, μην έχοντας τη δυνατότητα να γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Η Fosun, ιδιοκτησία του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, απέκτησε το brand της Thomas Cook τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία της τον Νοέμβριο του 2019 αντί του ποσού των 11 εκατ. λιρών (14 εκατ. δολάρια) μετά την κατάρρευσή της πέρυσι.. Ο όμιλος, με έδρα στη Σαγκάη, ελέγχει μεταξύ άλλων την Club Med SAS, αλλά και την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα Wolverhampton Wanderers.

Πολλές εκ των δραστηριοτήτων του ομίλου βρίσκονται υπό τη διαχείριση των εισηγμένων θυγατρικών του, Fosun Tourism Group, Fosun International Ltd. και Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co.