KLEEMANN: Επενδύσεις 30 εκ και 26 πατέντες από την ελληνική πολυεθνική

25/9/2019
Επενδύσεις και έμφαση στην καινοτομία είναι το "μυστικό" της KLEEMANN που από το Κιλκίς έχει εξελιχθεί σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου των ανελκυστήρων με πωλήσεις σε 100 χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρία διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δείγμα του ότι η αιχμή της ανάπτυξή της είναι η επένδυση στη γνώση. Αυτό μάλιστα επισήμανε και η Συμβουλευτική Επιτροπή Βιομηχανικών Μεταλλαγών (γνωστή με το γαλλικό ακρωνύμιο CCMI, Commission Consultative des Mutations Industrielles), που είναι ένα ξεχωριστό όργανο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) στο πλαίσιο της επίσκεψης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της CCMI στις εγκαταστάσεις της KLEEMANN στο Κιλκίς.Σημειώνεται ότι η εταιρία με έργα σε όλο τον κόσμο σε εμβληματικά κτήρια, έχει και συνεργασία με το βιομηχανικό σχεδιαστή διεθνούς εμβέλειας Ανδρέα Ζαπατίνα,

Η επίσκεψη είχε στο να δει από κοντά η Επιτροπή τις αλλαγές που έχει επιφέρει η KLEEMANN στο μέτωπο της ψηφιοποίησης στις παραγωγικές διαδικασίες του βιομηχανικού τομέα.

Οι δραστηριότητες της CCMI, που περιλαμβάνουν την εξέταση των αλλαγών στη βιομηχανία, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το κοινωνικό αντίκτυπο των ψηφιακών βιομηχανικών μεταβολών τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στις υπηρεσίες, π.χ. τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον τομέα της υγείας και τον αντίκτυπο των ψηφιακών βιομηχανικών μεταλλαγών στην επαγγελματική κατάρτιση, την εκπαίδευση, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους κοινωνικούς και πολιτικούς διαλόγους και τη γενική μετάβαση από τη βιομηχανία 4.0 στην κοινωνία 5.0.

«Η ψηφιοποίηση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αγγίζει τις ζωές μας. Πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες έχουν μετασχηματιστεί την τελευταία δεκαετία. Η KLEEMANN εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζοντας την επιχειρησιακή ευελιξία και τις νέες τεχνολογίες, προσαρμοζόμενη στις αλλαγές της αγοράς και στις ανάγκες των πελατών. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλά ένα τεχνικό ζήτημα, αλλά μια πολιτισμική αλλαγή με γνώμονα την καινοτομία» τόνισε ο Ο κ. Γιάννης Σανιδιώτης, Group General Manager, και προσέθεσε:

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, επενδύσαμε περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ στην καινοτομία. Η KLEEMANN διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που κατοχυρώθηκαν με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθορίζουν και προωθούν τον σταθερό στόχο της KLEEMANN να βελτιώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω πρωτοποριακών λύσεων. Εφαρμόζουμε τη μέθοδο 5s της Λιτής ροής στα εργοστάσια και τα γραφεία μας για τη δημιουργία ενός οργανωμένου, ασφαλούς και αποδοτικού εργασιακού περιβάλλοντος. Συμμετέχουμε επίσης σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που προάγουν την καινοτομία όπως το Composition και το E-Factory.


Το σημαντικότερο όμως είναι ότι επενδύουμε στους ανθρώπους μας. Η KLEEMANN προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους εργαζομένους της, ενισχύοντας ή αναπτύσσοντας δεξιότητες, εμπειρία και ταλέντο, καθώς αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Η κ. Lucie Studnica, Πρόεδρος της CCMI, δήλωσε: «Παρακολουθήσαμε σήμερα ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας εταιρίας με γνήσια βιώσιμη προσέγγιση που εφαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της, του ποιοτικού ελέγχου και της εταιρικής διαχείρισης της. Η επιχειρηματική της λειτουργία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την ευημερία του εργατικού δυναμικού της, το οποίο είναι και το βασικό κεφάλαιο μιας εταιρίας, εκτιμήθηκε πολύ, καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάμε συχνά.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η KLEEMANN θα μπορούσε να αποτελεί «πρότυπο μοντέλου» για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη».

Πηγή: Reporter.gr