Η Vivechrom μεταμορφώνει ένα χώρο αφιερωμένο στην τέχνη

16/12/2015
Η Vivechrom, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία χρωμάτων και μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel, προσέφερε τα χρώματα για τον επιχρωματισμό και τη διαμόρφωση του εκθεσιακού χώρου του Ωδείου Αθηνών, με σκοπό την παρουσίαση του εικαστικού έργου με τίτλο: σπόλια* 99 μεταγραφές της αρχιτέκτονος Νόρας Όκκα.

Η αρχιτέκτων παρουσιάζει μία εγκατάσταση 99 χάρτινων εκτύπων τα οποία αποτυπώνουν τα μαρμάρινα σπόλια από τους αρχαίους και ρωμαϊκούς χρόνους, μέχρι τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες και τη μεσοβυζαντινή εποχή που χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου μεταξύ άλλων στον 11ο ή 12ο αιώνα για την κατασκευή του Ιερού Ναού Παναγίας Γοργοεπηκόου - Αγίου Ελευθερίου, γνωστός σήμερα ως Μικρή Μητρόπολη Αθηνών.
Αποτυπώνοντας στο χαρτί τα ενσωματωμένα στο κτίσμα μαρμάρινα σπόλια και αναδεικνύοντας τα ανάγλυφά τους σε πραγματική κλίμακα στον εκθεσιακό χώρο, το έργο εστιάζει στην προβολή της πρακτικής των σπολίων ως μία κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα μιας μακράς σειράς πολιτισμικών μίξεων αλλά και μία μικρογραφία της συγκρότησης της αρχιτεκτονικής.
«Η Vivechrom μένοντας πιστή στις αξίες της, όπως η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη λειτουργική και αισθητή ενίσχυση χώρων που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Ιωακείμ Προβατάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivechrom.