Η ΜΗΛΟΣ «πρωταθλήτρια» και στο ΤΙΚ ΤΟΚ πααγκοσμίως

5/7/2023
Ιδανικός νησιωτικός προορισμός αναγνωρίζεται η Μήλος από το δημοφιλές, κυρίως στους νέους, παγκόσμιο δίκτυο Tik Tok. Όπως πρόσφατα δημοσιεύθηκε, η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και φιλοξενίας βίντεο, μελέτησε και ανέδειξε τάσεις που προκύπτουν μέσα από όσα μοιράζονται και ανεβάζουν οι εκατομμύρια χρήστες του. Και η Μήλος ήταν το μοναδικό ελληνικό νησί που ξεχώρισε.
Τη μεγάλη αυτή επιτυχία του κυκλαδίτικου νησιού προέβαλε και το «Πρώτο Θέμα» που μετέφερε και στους Έλληνες χρήστες του δικτύου τη σημαντική αυτή διάκριση που με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μήλου Αβέρκιος Γαϊτανής χαρακτήρισε ως «δικαίωση της αξίας αλλά και της αναγνώρισης που τυγχάνει το νησί στην παγκόσμια αγορά». Και πρόσθεσε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν αναλωνόμαστε σε πανηγυρικές δηλώσεις σε ότι θετικό προκύπτει από δημοσιεύματα, το συγκεκριμένο, επειδή απηχεί τη θετική ανταπόκριση των ίδιων των συμμετεχόντων στο δίκτυο, μας γεμίζει ικανοποίηση, όχι μόνο για την αποτελεσματική προσέγγιση των αγορών, αλλά και για την πιστοποίηση των ποιοτικών υπηρεσιών που οφείλεται στη συνέπεια των επαγγελματιών και τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων».
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα , το hashtag TravelTok αποτελεί σταθερά ένα από τα δημοφιλέστερα της πλατφόρμας και τα σχετικά βίντεο να διεκδικούν ρεκόρ προβολών, με τη Μήλο να κερδίζει στην κατηγορία των νησιών και να προβάλλεται μάλιστα ως ένα από τα επτά πιο trendy μέρη για να περάσει κανείς το καλοκαίρι του.
Σημειώνεται ότι στους επτά δημοφιλέστερους προορισμούς, πέρα από τη Μήλο, συγκαταλέγονται το Biarritz στη Γαλλία, η Τροπέα στην Ιταλία, οι λίμνες St Andrews στη Μεγάλη Βρετανία και Μπλεντ στη Σλοβενία, το Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης στη Σουηδία και η Αντίγκουα στη Γουατεμάλα. Ειδικά για τη Μήλο, που εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα , αναφέρεται ότι «το εξωπραγματικό φυσικό τοπίο, οι μεζέδες της ελληνικής κουζίνας στα ταβερνάκια, τα cocktails στα χαλαρά μπαράκια ταξιδεύουν τους χρήστες του TikTok στην παραμυθένια Μήλο, με νο1 σε δημοφιλία την μαγική παραλία του Σαρακήνικου με τα κατάλευκα ηφαιστειακά πετρώματα, τα λεία βράχια – ιδανικές φυσικές πλατφόρμες για βουτιές – και τις λαξευμένες σπηλιές όπου έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές». Τις εντυπώσεις κερδίζουν επίσης η Φυριπλάκα, το Τσιγκράδο, το Παλαιοχώρι και το Κλέφτικο.
Σημειώνεται ότι τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία του TikTok βρίσκονται σε Λος Άντζελες και Σιγκαπούρη, ενώ διαθέτει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Ντουμπάι, Τζακάρτα, Σεούλ και Τόκιο. Παρακάτω το link από την προβολή του θέματος στην Ελλάδα :
https://www.travel.gr/best-of/oi-7-proorismoi-poy-xechorizoyn-sto-traveltok-gi/