Η Hyundai και η Apple συνομιλούν ήδη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

8/1/2021
Η Hyundai Motor της Νότιας Κορέας αποκάλυψε σήμερα ότι είναι σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple, και ότι οι εταιρείες συζητούν για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου και ένα πακέτο μπαταριών, στέλνοντας μετοχές της Hyundai κατά 25%.

Η αναφορά αυτή έρχεται λίγο μετά αφότου το Reuters ανέφερε ότι η Apple προχωρούσε με την αυτοκινητοβιομηχανία και στόχευε να παράγει ένα επιβατικό όχημα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δική του πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας ήδη από το 2024.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η Κορέα Economic Daily TV δήλωσε ότι ο κατασκευαστής iPhone και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων αυτοκίνησης έως το 2027 και την ανάπτυξη μπαταριών σε αμερικανικά εργοστάσια που λειτουργούν είτε από τη Hyundai είτε από τη θυγατρική της Kia Motors Corp. Ο τηλεοπτικός οργανισμός δεν ανέφερε πηγές για την έκθεσή του.

"Η Apple και η Hyundai βρίσκονται σε συζητήσεις, αλλά βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί", ανέφερε η Hyundai σε δήλωση χωρίς να αναφέρει ποιες ήταν οι συνομιλίες.

Σε μια διευκρινιστική ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι «έλαβε αιτήματα συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων από διάφορες εταιρείες», χωρίς να προσδιορίσει κανένα από αυτά.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένα αυτοκίνητο με το σήμα της Apple θα μπορούσε να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον ηγέτη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Tesla Inc. Παραμένει ασαφές ποιος θα συναρμολογήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αλλά οι αναλυτές δήλωσαν ότι αναμένουν από την εταιρεία να βασιστεί σε έναν συνεργάτη κατασκευής για την κατασκευή οχημάτων.

"Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Apple ανακοινώνει τελικά μια στρατηγική συνεργασία EV το 2021 που θέτει τις βάσεις για να εισέλθει στον αναπτυσσόμενο χώρο EV", ανέφεραν οι αναλυτές της Wedbush.
Χαμηλότερο κόστος

Η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone με οχήματα από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες.

"Η παραγωγή αυτοκινήτων από την Apple στην Hyundai έχει νόημα, επειδή (η κορεατική εταιρεία) είναι γνωστή για την ποιότητα", δήλωσε ο Jeong Yun-woo, πρώην σχεδιαστής της Hyundai και καθηγητής στο UNIST στη Νότια Κορέα.