Η Diageo ενημερώνει για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ με νέο site

19/4/2016
Η Diageo, δεσμεύεται να προβάλλει με υπευθυνότητα τις μάρκες της και να προάγει τη μετρημένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, ως μέρος ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία παρουσιάζει την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.drinkIQ.com και στην ελληνική γλώσσα με επικαιροποιημένο περιεχόμενο, σε μοντέρνο και εύχρηστο περιβάλλον.

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα www.DRINKiQ.com παρέχει στους καταναλωτές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σωστές μερίδες σερβιρίσματος, αλλά και τις θερμίδες που περιέχει το κάθε ποτό. Με μια σειρά από infographics, το site ενημερώνει για τους πιο συνηθισμένους μύθους γύρω από το αλκοόλ, ενώ βοηθά τους καταναλωτές να υπολογίσουν τα γραμμάρια αλκοόλ που περιέχει το κάθε ποτό και το χρόνο που χρειάζεται ο οργανισμός για την επεξεργασία του, μέσα από έναν χρήσιμο αλκοολομετρητή. Το site είναι «φιλικό» στις φορητές συσκευές (tablet, smartphone), ενώ διαθέτει πλούσιο υλικό για τα social media, προσφέροντας τις απαραίτητες πληροφορίες, οποιαδήποτε στιγμή.

Το ανανεωμένο www.drinkIQ.com παρουσιάστηκε δημόσια από την Αναστασία Αγγελή, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της Diageo Hellas, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στο συνέδριο «Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη III», ενώ ακολουθεί ένα δυναμικό πλάνο προβολής του στο καταναλωτικό κοινό και σε αρμόδιους φορείς με στόχο να διαδοθεί όσο το δυνατόν ευρύτερα η γνώση γύρω από το αλκοόλ, τι σημαίνει πίνω υπεύθυνα, ποιά είναι τα όρια και ποιοί οι κίνδυνοι της αλόγιστης κατανάλωσης των οινοπνευματωδών ποτών.

Ο σκοπός της Diageo «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα σ’όλη τη γη» αντανακλά τη δέσμευση της εταιρίας να προάγει τις μάρκες της με υπευθυνότητα. Έτσι, η Diageo εργάζεται και στη χώρα μας με προσήλωση προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσδοκίες που έχουν οι κοινωνικοί εταίροι, το εμπόριο και οι καταναλωτές από την εταιρεία και τις μάρκες της.

Σχετικά με την DIAGEO Hellas
Η Diageo είναι η κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με μια μοναδική σειρά προϊόντων στις κατηγορίες spirits, μπύρας, κρασιού και σαμπάνιας. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως τα: Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu, J&B και τα Classic Malts στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff,Cîroc και Ketel One στην κατηγορία vodka, τα gins Gordon’s και Tanqueray, τα Captain Morgan και Pampero rums, τα liqueurs Baileys και Grand Marnier, και η σαμπάνια Veuve Cliquot.
Η Diageo είναι μια διεθνής εταιρία της οποίας τα προϊόντα πωλούνται σε περισσότερες από 180 χώρες ανά τον κόσμο και οι μετοχές της διακινούνται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης (New York Stock Exchange, DEO) και του Λονδίνου (London Stock Exchange, DGE).
Για περισσότερες πληροφορίες για τη Diageo, τους ανθρώπους της, τα brands της και τις ενέργειές της επισκεφθείτε το www.diageo.com. Για τη διεθνή πρωτοβουλία της Diageo η οποία προάγει την υπεύθυνη κατανάλωση μέσω καλών πρακτικών, ενημέρωσης και δράσεων σε όλο τον κόσμο, επισκεφθείτε το www.DRINKiQ.com.
Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’ όλη τη γη.