Η Aegean εκπρόσωπος της τουριστικής βιομηχανίας και στο νέο ΔΣ του ΣΕΒ

22/6/2016
Στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ παραμένει η παλαιά φρουρά (Ιω. Γιώτης, Σπ. Θεοδωρόπουλος, Αν. Καλλιτσάντσης, Ευ. Μυτιληναίος, Δημ. Παπαλεξόπουλος, Ευ. Βασιλάκης κ.ά.), ενώ εισέρχονται πέντε νέα μέλη που προέρχονται από κλάδους που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και δυναμισμό. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η είσοδοε στο Δ.Σ. του ΣΕΒ του διευθύνοντος συμβούλου της Βιοχάλκο κ. Μιχ. Στασινόπουλου.

Τα υπόλοιπα τέσσερα νέα μέλη ειναι οι κ.κ. Μιχ. Τσαμάζ από τον ΟΤΕ, Οδ. Αθανασίου της Lamda Development, Ηρώ Αθανασίου της Unilever και Νέλλη Κάτσου της Pharmaten. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που στο Δ.Σ. του ΣΕΒ υπάρχει διπλή εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλο. Μέχρι τώρα η μοναδική γυναικεία παρουσία στο Δ.Σ. ήταν η κ. Κουνενάκη - Εφραίμογλου, η οποία αποχώρησε, αλλά παραμένει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Μιλώντας στην κλειστή πρωινή συνεδρίαση στα μέλη του Συνδέσμου, ο επανεκλεγείς για μία ακόμη θητεία πρόεδρος, κ. Θ. Φέσσας, έθεσε τη γραμμή που θα κινηθεί ο Σύνδεσμος τα δύο επόμενα χρόνια: «Στενή παρακολούθηση και άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση και στους εταίρους μας για να γίνουν επιτέλους όλα τα σωστά πράγματα που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια και ταυτόχρονα να διορθωθούν οι αστοχίες του προγράμματος, που θα βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη και θα στρέψουν ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις στην παραοικονομία».

Στην ομιλία του προς τα μέλη του Συνδέσμου, ο γενικός διευθυντής Α. Σκέρτσος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του ρόλου και της δράσης του ΣΕΒ ολόκληρη τη διετία 2014-2016 και με στοιχεία ανέδειξε ως κυρίαρχη κατεύθυνση τη συστηματική προώθηση υπέρ της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Σκέρτσος παρουσίασε στα μέλη του Συνδέσμου τον κατάλογο των 124 προτάσεων πολιτικής του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση, για επενδύσεις, ανάπτυξη και δουλειές.

Πηγή: Καθημερινή