H Art-Athina ξεκινάει σήμερα στο Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"
12/1/2015
Με έξι εκθέσεις, εκ των οποίων οι δύο εγκαινιάζονται σήμερα, 12 Ιανουαρίου, ξεκινά η συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art-Athina, που γιορτάζει φέτος τα 20ά γενέθλιά της.
Στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Περιβάλλον» (Επίπεδο Αναχωρήσεων) θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές εκθέσεις που προβάλλουν την ιστορία της πόλης της Αθήνας και του περιβάλλοντός της, αλλά και της σύγχρονης τέχνης στο δημόσιο χώρο.
Η πρώτη έκθεση, που εγκαινιάζεται σήμερα, Δευτέρα, έχει τίτλο «H Αθήνα του χθες, σήμερα» και παρουσιάζει επιλεγμένες φωτογραφίες αγαλμάτων της Αθήνας, μέσα από την ιδιαίτερα χιουμοριστική ματιά του γνωστού φωτογράφου Αριστείδη Κοντογεώργη, σε επιμέλεια του καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.
Οι φωτογραφίες του Κοντογεώργη, τραβηγμένες υπό ποικίλες οπτικές γωνίες και διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες, καταγράφουν την πόλη χωρίς εξωραϊσμούς και αποδίδουν την συμβίωση της πόλης με το παρελθόν αλλά και το παρόν της.
(Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2015, ελεύθερη πρόσβαση για επιβάτες & επισκέπτες όλο το 24ωρο.)
Η δεύτερη σχετική έκθεση με τίτλο «Οι τοίχοι της Αθήνας μιλάνε» θα διαρκέσει από 4 Μαΐου έως 30 Αυγούστου και θα παρουσιάζει δράσεις σύγχρονης τέχνης, ενώ η τρίτη έκθεση με τίτλο «Σύγχρονη τέχνη και δημόσιος χώρος στην Αθήνα του 21ου αιώνα» θα πραγματοποιηθεί από 7 Σεπτεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2015 και θα παρουσιάζει τις εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα.
Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και Πολιτισμός» (Eπίπεδο Αφίξεων) θα παρουσιαστούν τρεις εκθέσεις με έργα γνωστών καλλιτεχνών και θέμα «Το ταξίδι».
Ο θεματικός κύκλος εγκαινιάζεται σήμερα, με το έργο «Stolen Bubbles» της Jenny Marketou, σε επιμέλεια της Άρτεμις Ποταμιάνου. Πρόκειται για ένα animation πρωτότυπο έργο και αποτελεί μια επανερμηνεία και εκ νέου προσέγγιση της κλασικής ταινίας του Καρέλ Ζεμάν «The Stolen Airship» (1966).
Στην πρωτότυπη ταινία, ένα «αερόπλοιο» πετά πάνω από την Πράγα στις αρχές του αιώνα, προσελκύοντας τα βλέμματα των κατοίκων που συγκεντρώνονται στους δρόμους για να το θαυμάσουν, ενώ ακόμη και τα αγάλματα στη Γέφυρα του Καρόλου, φαίνεται να δείχνουν προς το αξιοπερίεργο σκάφος.
(Διάρκεια έκθεσης: 12 Ιανουαρίου - 30 Απριλίου 2015, ελεύθερη πρόσβαση για επιβάτες & επισκέπτες όλο το 24ωρο).
Πληροφορίες για τις άλλες δύο εκθέσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.