H Airbnb επεκτείνεται πέρα από τα Σπίτια με το λανσάρισμα της πλατφόρμας Trips

21/11/2016
Η Airbnb παρουσίασε το πιο σημαντικό βήμα που έχει κάνει στα οκτώ χρόνια της ιστορίας της, καθώς εξελίσσεται και πέρα από τη διαμονή, εισάγοντας την πλατφόρμα Trips. Συγκεντρώνοντας στον ίδιο χώρο το μέρος που θα μείνετε, το τι θα κάνετε και τους ανθρώπους που θα συναντήσετε, το Trips είναι μία πλατφόρμα που λειτουργεί με τη δύναμη των ανθρώπων και είναι σχεδιασμένη για να κάνει το ταξίδι εύκολο και μαγικό. Η πλατφόρμα Trips εγκαινιάζεται σήμερα με τρεις βασικούς τομείς – Εμπειρίες, Σπίτια και Τοποθεσίες, με τους τομείς Πτήσεις και Υπηρεσίες να προστίθενται στο μέλλον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η πλατφόρμα Trips θα κάνει και πάλι το ταξίδι μαγικό, διοχετεύοντας τους ταξιδιώτες σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Αποκτήστε μία άνευ προηγουµένου πρόσβαση σε τοπικά έθιμα και ενδιαφέροντα, όπως η κατασκευή ενός βιολιού στο Παρίσι ή ένας μαραθώνιος στην Κένυα, ανακαλύψτε τους κρυμμένους θησαυρούς που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες και συναναστραφείτε με άλλους ταξιδιώτες και ντόπιους σε συναρπαστικές εκδηλώσεις. Προσθέστε αυτά σε τρία εκατομμύρια σπίτια διαθέσιμα για κράτηση και η Airbnb γίνεται το μοναδικό μέρος που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για να αποκτήσει ένα πραγματικά διαφορετικό είδος ταξιδιωτικής εμπειρίας.


«Μέχρι σήμερα η Airbnb είχε να κάνει μόνο με τη διαμονή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Brian Chesky. «Σήμερα, η Airbnb εγκαινιάζει την πλατφόρμα Trips, συγκεντρώνοντας στον ίδιο χώρο τον τόπο διαμονής, το τί θα κάνουμε και τους ανθρώπους που θα συναντήσουμε. Επιθυμούμε να κάνουμε το ταξίδι μαγικό ξανά, επαναφέροντας τους ανθρώπους στο επίκεντρο κάθε ταξιδιού.»

Έχοντας ήδη αλλάξει το μέρος που επιλέγουν οι άνθρωποι για να μείνουν όταν ταξιδεύουν, μέσα από τη φιλοξενία που καθοδηγείται από τη δύναμη των ίδιων των ανθρώπων, η Airbnb ακολουθεί την ίδια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και για τις άλλες πτυχές του ταξιδιού, παρέχοντας στους ανθρώπους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα μέσα από τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους.

Εμπειρίες
Οι εμπειρίες είναι δραστηριότητες σχεδιασμένες και καθοδηγούμενες από ντόπιους ειδικούς – είτε πρόκειται για μία απλή ενέργεια, όπως ένα εργαστήριο ξιφασκίας Σαμουράι, είτε για μία καθηλωτική εμπειρία πολλών ημερών, όπως η εκμάθηση και η οδήγηση κλασικών αυτοκινήτων στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας. Οι εμπειρίες προσφέρουν την άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε κοινότητες και τόπους, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συναντούσαμε, όπως το κυνήγι τρούφας στην Τοσκάνη ή μια περιήγηση στην εναλλακτική μουσική σκηνή του Λονδίνου.Η πλατφόρμα Trips ξεκινά με περίπου 500 Εμπειρίες σε 12 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι, το Ντιτρόιτ, η Αβάνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φλωρεντία, το Ναϊρόμπι, το Κέιπ Τάουν, το Τόκιο, η Σεούλ και φυσικά η Αθήνα. Από σήμερα, οι οικοδεσπότες στις παραπάνω πόλεις (και σύντομα σε άλλες 39) ανά τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν την Εμπειρία τους.


Μια σειρά από Εμπειρίες θα είναι επίσης διαθέσιμη, σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που βοηθούν τοπικές κοινότητες. Στο Ντιτρόιτ, για παράδειγμα, ο Khali Sweeney μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκ των έσω το γυμναστήριο πυγμαχίας του, το Downtime Boxing Gym, το οποίο προσφέρει στα παιδιά της περιοχής ένα πρόγραμμα απασχόλησης μετά το σχολείο, με υγιεινά σνακς, χρόνο για μελέτη και μαθήματα πυγμαχίας.


Τοποθεσίες – Οδηγοί – Συναντήσεις και Audio Walks

Η πλατφόρμα Trips ζωντανεύει τοποθεσίες μέσα από τους ανθρώπους που μένουν εκεί, με τις προτάσεις των εκατοντάδων χιλιάδων οικοδεσποτών της Airbnb, εκείνων που γνωρίζουν καλά τη γειτονιά τους ή ασκούν επιρροή στο συγκεκριμένο τόπο, και αποτελεί μία εναλλακτική λύση στους τουριστικούς οδηγούς που κατευθύνουν τους ανθρώπους στα ίδια μέρη

Με τους Οδηγούς Insider, η Airbnb εντόπισε τους ειδικούς σχετικά με τον πολιτισμό του κάθε τόπου και τους γνώστες της γειτονιάς για να συστήνουν τους κρυμμένους θησαυρούς μέσα στην πόλη τους. Βρείτε την τέλεια διαδρομή από ένα μαραθωνοδρόμο, το καλύτερο dive bar από ένα ντόπιο mixologist και το επόμενο καλύτερο ανεξερεύνητο εστιατόριο από έναν ανερχόμενο σεφ. 100 Οδηγοί Insider θα είναι διαθέσιμοι για λανσάρισμα σε έξι πόλεις – Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Αβάνα, Ναιρόμπι, Ντιτρόιτ και Σεούλ – με περισσότερες να ακολουθούν.

Όπως οι Οδηγοί Insider, οι Τοποθεσίες περιλαμβάνουν πάνω από ένα εκατομμύριο προσωπικές συστάσεις από τους οικοδεσπότες της Airbnb, προτείνοντας τον αγαπημένο τους κρυμμένο θησαυρό στη γειτονιά τους, από καφετέριες και εστιατόρια μέχρι πάρκα και άλλα τοπικά αξιοθέατα. Μία συνεργασία με την πλατφόρμα κράτησης εστιατορίων Resy θα καταστήσει δυνατό να πραγματοποιούνται στο μέλλον κρατήσεις τραπεζιών σε εξαιρετικά τοπικά εστιατόρια απευθείας μέσω της εφαρμογής Airbnb.

Η Airbnb έχει επίσης επιτύχει μία αποκλειστική συνεργασία με τη Detour για να προσφέρει πρόσβαση σε εκπληκτικές βιωματικές audio περιηγήσεις, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ανακαλύπτουν γειτονιές με ένα εντελώς μοναδικό και αυθεντικό τρόπο. Οι audio περιηγήσεις θα είναι αρχικά διαθέσιμες για το Λος Άντζελες, με το Σαν Φρανσίσκο, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Τόκιο και τη Σεούλ να ακολουθούν την άνοιξη του 2017.

Με την πλατφόρμα Trips, η Airbnb επιθυμεί επίσης να κάνει το ταξίδι πιο κοινωνικό, βοηθώντας χιλιάδες χρήστες της Airbnb να συνδεθούν σε μία πόλη σε οποιαδήποτε δεδομένη βραδιά. Συναντήσεις μέσα σε Τόποθεσίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να φιλοξενούν μεμονωμένες ή επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις για τους φιλοξενούμενους της Airbnb και θα επιτρέψουν στους ντόπιους να συνδεθούν μεταξύ τους.
Σπίτια
Με τρία εκατομμύρια σπίτια διαθέσιμα προς κράτηση σε 191 χώρες, η Airbnb προσφέρει το μεγαλύτερο και ευρύτερο φάσμα μοναδικών επιλογών διαμονής σε ταξιδιώτες, που από εδώ και πέρα θα είναι διαθέσιμες για κρατήσεις με τις Εμπειρίες στις πόλεις που αυτές είναι διαθέσιμες.

Κάνοντας το ταξίδι εύκολο

Η κράτηση ενός ταξιδιού σήμερα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα πολύπλοκη και αγχωτική. Με την πλατφόρμα Trips, η Airbnb επιδιώκει να κάνει αυτή τη διαδικασία ευκολότερη, με μία εφαρμογή που θα επιτρέπει να κάνουμε κρατήσεις για τις περισσότερες ανάγκες του ταξιδιού μας. Το Trip Itinerary είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που συγκεντρώνει σε ένα απλό χρονοδιάγραμμα όλα όσα ο ταξιδιώτης χρειάζεται να ξέρει, με τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει εύκολα κράτηση και να προσθέσει Εμπειρίες ή πράγματα για να κάνει. Με την πάροδο του χρόνου αυτή η δυνατότητα θα εξελιχθεί, βασιζόμενη στη μηχανική μάθηση, έτσι ώστε να προτείνει δυναμικά εξατομικευμένες και σχετικές (π.χ με βάση την τοποθεσία) προτάσεις κατά τη διάρκεια ενός Ταξιδιού. Απώτερος σκοπός της Airbnb είναι να καλύψει κάθε πτυχή του ταξιδιού, καθιστώντας το εξίσου εύκολο και μαγικό από την αρχή έως το τέλος.

Πιστοποίηση Ταυτότητας
Το λανσάρισμα της πλατφόρμας Trips συμπίπτει με την καθιέρωση μιας νέας διαδικασίας ελέγχου που θα χρησιμοποιεί η Κοινότητα Εμπειριών της Airbnb. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες θα κληθούν να σκανάρουν ένα επίσημο έγγραφο πιστοποίησης (για παράδειγμα διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) και στη συνέχεια να βγάλουν μία απλή φωτογραφία selfie. Αφού η ταυτότητα επικυρωθεί, η ταυτότητα και η selfie θα εξεταστούν για να επιβεβαιωθεί ότι και οι δύο φωτογραφίες που εμφανίζονται ταιριάζουν. Με αυτό το ισχυρότερο πρότυπο ελέγχου γνησιότητας της ταυτότητας, η κοινότητα της Airbnb γίνεται ισχυρότερη και επιβεβαιώνεται η συνεχής δέσμευση της Airbnb με την αυθεντικότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Αυτό το νέο βήμα πιστοποίησης της ταυτότητας είναι απαιτούμενο από όλους τους χρήστες των Εμπειριών και είναι επίσης υπό δοκιμή για τις κρατήσεις διαμονής. Η πλατφόρμα Trips αξιοποιεί περαιτέρω τα υφιστάμενα μέτρα Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας της Airbnb, στα οποία περιλαμβάνονται η παγκόσμια ομάδα υποστήριξης, που αποτελείται από 250+ άτομα σε 24ωρη βάση, οι ασφαλείς πληρωμές, η αποστολή μηνυμάτων, τα προφίλ και οι κριτικές, καθώς και ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για κατάλληλους οικοδεσπότες Εμπειριών.