Φεστιβάλ γαστρονομίας στο Porto Carras Grand Resort.

2/7/2014
Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται στο επίκεντρο του φεστιβάλ γαστρονομίας του Porto Carras Grand Resort.
Διάσημοι chef, ξεχωριστές γεύσεις, μοναδική ατμόσφαιρα – στον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό - τη μαγευτική Σιθωνία Χαλκιδικής.
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία! Οι βραβευμένοι chef Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Χριστόφορος Πέσκιας, Μιχάλης Νουρλόγλου, Σταύρος Μαλλιαρίδης θα επιδοθούν σε συνταγές που ικανοποιούν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, ενώ ο Πατήρ Επιφάνιος με τη μοναδική του μοναστηριακή κουζίνα θα καταπλήξει τους ουρανίσκους με αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές!

Greek Gastronomy @ Porto Carras - Calendar
Ημ/νια Astro Restaurant Tsipouraki Restaurant Villa Galini
27-Ιουν Γιάννης Μπαξεβάνης/ Δημήτρης Σκαρμούτσος
28-Ιουν Γιάννης Μπαξεβάνης/ Δημήτρης Σκαρμούτσος
5-Ιουλ Μιχάλης Νουρλόγλου
12-Ιουλ Χριστόφορος Πέσκιας
19-Ιουλ Σταύρος Μαλλιαρίδης
29-Ιουλ Γιάννης Μπαξεβάνης/ Δημήτρης Σκαρμούτσος
30-Ιουλ Γιάννης Μπαξεβάνης/ Δημήτρης Σκαρμούτσος
2-Αυγ Γιάννης Μπαξεβάνης/ Πατήρ Επιφάνιος
16-Αυγ Γιάννης Μπαξεβάνης
17-Αυγ Γιάννης Μπαξεβάνης

Στα εστιατόρια του Porto Carras Grand Resort από τις 27 Ιουνίου ως τις 17 Αυγούστου, οι μυρωδιές που θα ξεχυθούν από τις κουζίνες θα είναι γλυκές και τρυφερές, όσο και τα συναισθήματά μας όταν θυμόμαστε τα αχνιστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που καθόρισαν τη ζωή και τις μνήμες μας.
Οι Chefs:

Γιάννης Μπαξεβάνης, Tsipouraki Restaurant 27/6 – 28/6 – 29/7 – 30/7, Villa Galini 2/8, Astro Trattoria 2/8
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης υπήρξε από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της ελληνικής κουζίνας και της ενσωμάτωσης ξεχασμένων υλικών, όπως η μολόχα ή το σταμναγκάθι, στο ελληνικό τραπέζι. Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ (Ηνωμένα Έθνη, Παρίσι,Νέα Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο) και τατελευταία τρία χρόνια και στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει το φεστιβάλ ΕλληνικήςΓαστρονομίας. Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι, βραβευμένο επανειλημμένως από το Time Out ως ένα από τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου. Έχει αναδειχθεί 2 φορές “Σεφ της Χρονιάς”, του έχει απονεμηθεί 11 φορές το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους, ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας ως “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε η συνεργασία του με το Porto Carras Grand Resort υπογράφοντας τις συνταγές για τα εστιατόρια News Café, Astro Trattoria & Tsipouraki Restaurant.

Δημήτρης Σκαρμούτσος, Tsipouraki Restaurant 27/6- 28/6 - 29/7 - 30/7
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

Μιχάλης Νουρλόγλου, Tsipouraki Restaurant 5/7
Νεότατος και δραστηριότατος. Πρωτογνωρίσαμε τον Μιχάλη Νουρλόγλου στην τηλεοπτική εκπομπή Top chef το 2010. Η σημερινή δουλειά του στο «Abovo» του έφερε το Χρυσό Σκούφο από το Αθηνόραμα, δείχνοντας τη θεμελιώδη γοητεία που ασκεί επάνω του η ελληνική κουζίνα, που όμως χρωματίζεται συνειδητά με επιρροές από τις μεσογειακές σταθερές. Χαρακτηριστικά πιάτα που δίνουν το γαστρονομικό στίγμα του σεφ, το καπνιστό χέλι στη σχάρα με πουρέ παντζαριού, αγκιναράκια και σάλτσα από εσπεριδοειδή, το ριζότο με άγρια ρόκα και πολλά ακόμα.

Σταύρος Μαλλιαρίδης, Τsipouraki Restaurant 19/7
O σεφ Σταύρος Μαλλιαρίδης αν και νέος είναι έμπειρος σεφ και συνεργάτης του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και κουβαλάει τον αέρα , τις γεύσεις και τ’ αρώματα της πόλης του, ως «προίκα». Η Ελλάδα είναι το σημείο αναφοράς στις γεύσεις του, κάτι που βγαίνει ασυναίσθητα από μέσα του σε όποια κουζίνα χρειαστεί να υπηρετήσει. Σήμερα εργαζέται στα εστιατόρια «Τσιπουράκι» «Άστρο» και «News Café» του Porto Carras Grand Resort.

Χριστόφορος Πέσκιας, Tsipouraki Restaurant 28/7
Γεννημένος στην Κύπρο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστόνη. Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, καταξιώνοντάς τον μέσα από το εστιατόριο «Dash» στην Κηφισιά. Ακολούθησε πρακτική στην Αμερική πλάι στους σεφ Charlie Trotter και Jackie Pluton, δημιουργική παρουσία στα εστιατόρια «Puerto Colina», «Rock n’ Roll» και «Balthazar», εκ νέου εκπαίδευση κοντά στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon, και απογείωση στο εστιατόριο «48» όπου έμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το στην top-100 λίστα του περιοδικού Restaurant Magazine με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πλήθος συνεργασιών.

Πατήρ Επιφάνιος, Villa Galini 2/8
Ο πατήρς Επιφάνειος αποδεικνύει ότι η μοναχική ζωή μπορεί να κρύβει άπλετη δημιουργικότητα. Καλόγηρος που κατάφερε να καταγράψει και να επεκτείνει την κουζίνα του Αγίου Όρους και να την κάνει γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων. Άνθρωπος πολυταξιδεμένος τόσο στην ζωή όσο και στο μυαλό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το περιβόλι της Παναγίας. Το σύνθημά του είναι ότι η αγάπη κάνει το καλό και νόστιμο φαγητό. Δεν παραλείπει, όμως, να αναμίξει και τη φαντασία. Ο μοναχόςΕπιφάνιος της Ιεράς Μονής Μυλοποτάμου υπηρετεί την Αγιορείτικη κουζίνα δημιουργώντας συνταγές αντάξιες τριών αστεριών Michelin.