Επέκταση στην Ελλάδα σχεδιάζει η HomeExchange.com

24/7/2017
Η άνοδος του ενδιαφέροντος για την τουριστική αγορά της Ελλάδας έφερε στην Αθήνα άλλη μια καινοτόμο επιχείρηση από τον κλάδο της διαμονής. Ο λόγος για τους επικεφαλής του HomeExchange.com και συνιδρυτές του GuesttoGuest,, Charles-Edouard Girard, executive chairman και Emmanuel Arnaud, CEO , που επισκέφτηκαν την Αθήνα, στις 17, 18 & 19 Ιουλίου, 2017 με αφορμή το παγκόσμιο συνέδριο των εκπροσώπων της πλατφόρμας ανταλλαγής σπιτιών HomeExchange.com.
Μάλιστα ο κος Girard δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε από τις προοπτικές των ομάδων που συνάντησε και πως η Ελλάδα αποτελεί σημαντική αγορά τόσο για το HomeExchange όσο και για το GuestToGuest αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση από όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την χώρα μας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση 40 φορές περισσότεροι άνθρωποι από την κοινότητα του Home Exchange θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα σε σχέση με τα μέλη που έχουν σπίτια στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται σκοπός του Home Exchange είναι οι ελληνικές καταχωρήσεις να πολλαπλασιαστούν στα επόμενα χρόνια, καθώς η φιλοσοφία του ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του Έλληνα.
Το Home Exchange.com είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών στον κόσμο. Τα 65.000 ενεργά μέλη του πραγματοποιούν πάνω από 500.000 ανταλλαγές κάθε χρόνο. Οι καταχωρήσεις σπιτιών είναι διασπαρμένες σε 150 χώρες, κυρίως στους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, αλλά ακόμα και σε μακρινούς ή εξωτικούς προορισμούς όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, το Εκουαδόρ και ο Μαυρίκιος. 200 νέα μέλη εγγράφονται ανά εβδομάδα με σκοπό να ταξιδεύουν με τον πιο οικονομικό αλλά και δημιουργικό τρόπο.
Το GuestToGuest εξαγόρασε πρόσφατα την αμερικάνικη πλατφόρμα Home Exchange δημιουργώντας έναν ηγέτη της ανταλλαγής σπιτιών σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερα από 400.000 σπίτια συνολικά. O συνδυασμός αυτών των δύο κοινοτήτων έχει δώσει την δυνατότητα στην εταιρεία να αλλάξει τις ισορροπίες και να ανταγωνίζεται πλατφόρμες όπως το Airbnb και το HomeAway.
Στο πλαίσιο του επίσκεψης του στην Αθήνα, κ. Charles-Edouard Girard επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη των νεοφυών επιχειρηματικών ομάδων που φιλοξενούνται στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος .


Πηγή: reporter.gr