Ελλάδα και Κύπρο προτιμούν φέτος οι Σουηδοί - Σε Κρήτη και Ρόδο οι πρώτες πτήσεις της TUI

11/5/2021
Τα ελληνικά νησιά και η Κύπρος αναδεικνύονται φέτος δημοφιλέστεροι προορισμοί των Σουηδών.

Ήδη χτες ξεκίνησε από την TUI η πρώτη πτήση. Πάντως για την ώρα, οι ταξιδιώτες πρέπει να φέρουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, ενώ από τα τέλη Ιουνίου θα ταξιδεύουν με το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ.

Ειδικότερα η πρώτη πτήση αναχώρησε χτες το πρωί από το αεροδρόμιο Arlanda με προορισμό την Κύπρο. Στο πτητικό της πρόγραμμα μπαίνει η Ελλάδα με την Κρήτη στις 13 Μαΐου και τη Ρόδο στις 15 Μαΐου. Ακόμη, για Μαγιόρκα πετάει στις 15/5 και για Γκραν Κανάρια στις 19 του μήνα.

Η TUI εκτιμά πως οι ικανοποιητικοί ρυθμοί των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τους ευέλικτους κανονισμούς κράτησης οδήγησε πολλούς Σουηδούς να ξεκινήσουν τις κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Με αυξημένες οικονομίες εκτινάχθηκαν οι κρατήσεις των Σουηδών

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του σουηδικού τουρ οπερέιτορ Ving, ιδιοκτησίας του Nordic Leisure Travel Group, σε δείγμα 4.248 πολιτών, περισσότεροι από τους μισούς Σουηδούς έχουν εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από το συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας και τα σχετικά επίσημα στοιχεία της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες των χωρών-μελών της Ένωσης αύξησαν τις οικονομίες τους εν μέσω πανδημίας. Το 62% από αυτούς επιθυμεί να τα αξιοποιήσει για διακοπές.

Σύμφωνα με τον Ving οι νέες κρατήσεις για ταξίδια την περίοδο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2021 παρουσιάζουν αύξηση 70%.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 44% επιθυμεί πιο συχνά ταξίδια και παρατηρούνται περισσότερες κρατήσεις για δωμάτια με απευθείας πρόσβαση σε πισίνα, για ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας και για φαγητό και ποτό στο πακέτο διαμονής.

Πηγή: Ot.gr