Ελεγκτικό Συνέδριο: Πράσινο φως στο Ελληνικό

7/11/2014
Υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία Lamda του ομίλου Λάτση, αποφάσισε τελικά το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου, το οποίο είχε παγώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη διαδικασία, σύμφωνα με το Capital.

Το 6ο τμήμα συνεδρίασε υπό την προεδρία της Σωτηρίας Ντούνη και αποφάσισε πως η επένδυση θα προχωρήσει κρίνοντας νόμιμο το διαγωνισμό και κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματα του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συζήτηση της υπόθεσης είχε γίνει στο τμήμα στις αρχές Οκτωβρίου και μάλιστα τότε ο αντεπίτροπος του 6ου τμήματος πρότεινε μεν να μην γίνουν δεκτές οι θέσεις περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων, όπως είχε κρίνει το Κλιμάκιο που αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του Ζ’ Κλιμάκίου, όμως χαρακτήρισε βάσιμες τις θέσεις των δικαστών περί παραβίασης της νομοθεσίας ως προς το σκέλος τροποποίησης των όρων της διαγωνιστικές διαδικασίας στο δεύτερο στάδιο.

Το δικαστήριο όμως θεώρησε προφανώς πως πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας και ξεπάγωσε οριστικά την εξέλιξη της διαδικασίας.


Πηγή:www.capital.gr