Ελαιώνες Κολοκοτρώνη: Οταν το ελληνικό ελαιόλαδο ξανασυστήνεται!

26/9/2014
Στις κατάφυτες από ελαιόδενδρα πλαγιές, των λόφων που περιβάλουν την πόλη της Κυπαρισσίας, παράγεται το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο των ¨ Ελαιώνων Κολοκοτρώνη¨ Εδώ στις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, τα ελαιόδενδρα για χιλιάδες χρόνια αναπνέουν τον ζωογόνο αέρα του Ιονίου Πελάγους κι έχουν τις ρίζες τους ανάμεσα σε μαρμάρινες κολώνες θαμμένων αρχαίων οικισμών της περιοχής. Είναι συνυφασμένα με την ιστορία της Ελλάδας και δέν αποτελούν εμπορική καλλίεργεια για αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων. Ο αέρας που χαιδεύει τα κλαδιά τους είναι αυτός που στροβιλίζεται ανάμεσα στις κολώνες του ναού των Δελφών, της Αρχαίας Ολυμπίας και μεταφέρει στους καρπούς της ελιάς την μυστηριώδη, απροσδιόριστη και ανυπέρβλητη ενέργεια του σύμπαντος. Και είναι αυτή η ενέργεια που συμπυκνωμένη στο ελαιόλαδο φαίνεται να είναι ο λόγος που κάνει το Ελληνικό ελαιόλαδο μοναδικό στον κόσμο.TO ΛΑΔΙ

Τα ελαιόδενδρα δεν ποτίζονται και δεν ραντίζονται με κανενός είδους φυτοφάρμακο (ούτε αυτών που επιτρέπονται στις βιολογικές καλλίεργειες) και εφαρμόζεται μόνο φυσική λίπανση (αποστειρωμένη κοπριά κότας, προβάτων και χλωρή λίπανση με σπορά των χωραφιών με βίκο. Ο καρπός συλλέγεται άγουρος και όσες ελιές μαζευτούν μεταφέρονται προς ελαιοποίηση την ίδια ημέρα σε ένα από τα πιο σύγχρονα και πιστοποιημένο ελαιοτριβείο της περιοχής, εφαρμόζοντας αυστηρά ψυχρή μέθοδο. Στη συνέχεια το αγουρέλαιο φυλάσσεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές να ¨ξεκουραστεί¨ και να καθιζάνει το ίζημα. Τέλος ακολουθεί το φιλτράρισμα και η εμφιάλωση σε πιστοποιημένη με HACCP μονάδα εμφιάλωσης. Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαχείρισης καλλιέργειας και παραγωγής είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, με έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα αλλά ταυτόχρονα και προιόν υψηλής διατροφικής αξίας, γιατί στο αγουρέλαιο βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό μας από πλήθος ασθενειών.

Προϊόντα των Ελαιώνων Κολοκοτρώνη φιγουράρουν ήδη σε καταστήματα υψηλού delicatessen, αλλά και σε επιλεγμένες υψηλών προδιαγραφών τουριστικές μονάδες της χώρας, ενώ σύντομα θα διαβούν τα σύνορα, τοποθετούμενα σε προθήκες της 5ης Λεωφόρου της ΝΥ.