Δράσεις για την γαστρονομία στο Αγρίνιο

28/8/2014
Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2014 θα υλοποιήσει δράση με τίτλο ‘Promotional workshops for olive products: quality, health and gastronomy -Δράσεις προβολής και προώθησης των προϊόντων ελιάς που αφορούν στην ποιότητα, στην υγεία, και στη γαστρονομία-’, και αφορά σε διεθνή προκήρυξη του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC-PROM 2014).
Το αντικείμενο του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου δίνοντας έμφαση στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, στη διατροφική αξία τους και τις ευεργετικές ιδιότητες τους στην υγεία του καταναλωτή’.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:
Ένα επιστημονικό συνέδριο για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα ‘ποιότητα, υγεία, διατροφή, πολιτισμός και γαστρονομία’ με ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και εκπροσώπων οργανώσεων που συνδέονται με την ανάπτυξη της αγοράς των προϊόντων της ελιάς και ελαιολάδου και δύο εκδηλώσεις προβολής με το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα προϊόντα της ελιάς ως πρωταγωνιστές.
Για τις δράσεις προβολής οργανώνονται:
Α) Έκθεση τυποποιημένων ελαιοκομικών προϊόντων (ελαιόλαδα, βρώσιμες ελιές, κλπ.) που θα λειτουργήσει στη Δημοτική Αγορά του Δήμου.
Β) Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδων στη Λίμνη Τριχωνίδα, θέση Δογρή.
Γ) Ζωντανή επίδειξη συνταγών μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από εγκεκριμένους σεφ.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας στην έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων με προϊόντα των μεταποιητών που ανήκουν στο επιμελητήριό σας καθώς επίσης και για τη συμμετοχή σας στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου με τυποποιημένα ελαιόλαδα. Η αποστολή των προϊόντων (3 συσκευασίες μέχρι ένα λίτρο) θα πρέπει να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014.