Διψήφια η αύξηση στον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων πρός τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2018

9/11/2017
Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της Έκθεσης, το περίπτερο της Περιφέρειας αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες των ταξιδιωτικών προορισμών του Νοτίου Αιγαίου, να συναντήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου και παράλληλα να δοκιμάσουν την εμπειρία της αιγαιακής διατροφής, μέσα από τα τοπικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν στο περίπτερο, προβάλλοντας ταυτόχρονα το Νότιο Αιγαίο και ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Η συγκροτημένη παρουσία των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εκτός απο τα θετικά σχόλια που απέσπασε, έφερε και τα πρώτα θετικά μηνύματα για το τουριστικό 2018.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου “αιχμαλώτισαν” τον επισκέπτη από τη στιγμή της άφιξής του στον Εκθεσιακό Κέντρο μέσω της προβολής του στην είσοδο αυτού, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου φρόντισε να εξασφαλίσει τον διαφημιστικό χώρο που καλύπτει την επιφάνεια της εισόδου της World Travel Market προβάλλοντας ειδικό βίντεο με το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας και οδηγώντας ουσιαστικά τον επισκέπτη στο περίπτερο της, σε έναν εντυπωσιακά διακοσμημένο χώρο, με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη πολιτισμική, γαστρονομική και αισθητική κουλτούρα των 22 νησιών που συμμετείχαν φέτος εκεί.Η μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου της Περιφέρειας, σε συνάρτηση με τα εγκωμιαστικά σχόλια των επισκεπτών, βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τα εξαιρετικά θετικά μηνύματα που η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, στέλνει στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, επιβεβαιώνοντας τη θέση του πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, την οποία επάξια έχουν κατακτήσει.Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε ότι τα θετικά μηνύματα αποτύπωνται στην διψήφια αύξηση στον προγραμματισμό αεροπορικών θέσεων πρός τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου για το 2018, που ενδεικτικά και για τα μεγάλα νησιά έχουν ως εξής μέχρι στιγμής : Η Tui Αγγλίας ξεκινάει αρχές Μαρτίου για την Ρόδο, αρχές Απριλίου για την Κω και αρχές Μαΐου για την Σαντορίνη .Προγραμματίζουν 10% αύξηση θέσεων για την Ρόδο ,17% για την Κω και 37% για την Σαντορίνη που ισοδυναμεί με 175.000, 105.000 και 23.000 αύξηση θέσεων αντίστοιχα

Αναφερόμενη στην παρουσία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση του Λονδίνου, ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού πλάνου προβολής που η Περιφέρεια έχει εκπονήσει και ακολουθεί με εντυπωσιακά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου Βακιάνη, η οποία παρέστη όλες τις ημέρες της έκθεσης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας και Επικοινωνιών, κ. Γιάννη Μαργαρίτη, δήλωσε:

“Τα νησιά μας ήταν και φέτος στην WTM πρωταγωνιστές, με όλη τη σημασία της λέξης. Πρωταγωνιστές για την παρουσία τους, πρωταγωνιστές και από πλευράς ενδιαφέροντος. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πολύ σοβαρή οργάνωση και με πολύ καλοσχεδιασμένο και στοχευμενο πλάνο έχει φροντίσει να μην λείψει προϋπολογισμός τουριστικής προβολής σε κανένα από τα νησιά της. Τα θετικά μηνύματα για το 2018 δεν μας εφησυχάζουν αλλά μας δίνουν το έναυσμα και την εντολή να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες τις δράσεις τόνωσης του τουριστικού ρεύματος πρός τα νησιά μας.

Τα νησιά που συμμετέχουν φέτος στην έκθεση WTM του Λονδίνου είναι: Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη, Τήνος, Αστυπάλαια, Πάρος, Φολέγανδρος, Άνδρος, Κύθνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κάρπαθος, Κάσος, τους Λειψοί, Ίος, Νάξος, Πάρος, Σέριφος, Αντίπαρος, Μήλος, Αμοργός, και Κάλυμνος.