Κακοκαιρία "Ελπίδα": Τα μόνα που δούλεψαν ΄ήταν τα κινητά τηλέφωνα

8/2/2022

Χάρη στην έγκαιρη προετοιμασία και το σθένος των ανθρώπων του κλάδου αποφεύχθηκαν σοβαρά προβλήματα στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα διασφαλίζοντας το αγαθό της επικοινωνίας.

Η τεχνολογία και οι ψηφιακές υποδομές αποτελούν σύμμαχο για τους πολίτες, τη ραχοκοκαλιά για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα το μέσο για να συνεχιστεί η αναγκαία ψηφιακή μετάβαση της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε συνθήκες πρωτόγνωρης πανδημικής κρίσης, η ανθρώπινη επαφή διατηρήθηκε, οι μαθητές και οι φοιτητές συνέχισαν την εκπαίδευσή τους, οι επιχειρήσεις εξακολούθησαν να λειτουργούν απρόσκοπτα, το κράτος μετασχηματίζεται ψηφιακά για να εξυπηρετεί τον πολίτη και η επιστημονική κοινότητα διεθνώς μπορεί και συνεργάζεται.

Αλλά και πιο πρόσφατα, στο σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ», τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα ανταποκρίθηκαν με επιτυχία και ο τηλεπικοινωνιακός ιστός της κοινωνίας παρέμεινε ζωντανός, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η κακοκαιρία στις μετακινήσεις μας.

Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, κ. Γιώργο Στεφανόπουλο, «ο κατάλληλος σχεδιασμός και προγραμματισμός αλλά και οι διαχρονικές επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές και κυρίως το σθένος, η επαγγελματική συνέπεια και η ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού- εργαζομένων του κλάδου, συνέβαλαν σε μια κοινή άοκνη προσπάθεια, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της επικοινωνίας. Έτσι, τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα ‘άντεξαν’ σε ένα ακόμα stress test και σοβαρά προβλήματα διασυνδεσιμότητας αποφεύχθηκαν».

Χάριν λοιπόν στην τεχνολογία και τις δυνατότητες των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ο κλάδος των κινητών επικοινωνιών έχει ανταπεξέλθει -σε αντίξοες συνθήκες και προκλήσεις- αρωγός και αδιάλειπτος συνοδοιπόρος Πολιτείας και πολιτών, διευκολύνοντας την καθημερινή μας ζωή.

 

Newmoney.gr