Ενίσχυση του Ιατρικού τουρισμού εξ Αμερικής!

7/5/2017
Σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας, με παράλληλη στήριξη των δραστηριοτήτων της ομογένειας, υπέγραψε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με τους προέδρους, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρο Γαλάτουλα και της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, Νίκο Παγώνη.
Ειδικότερα, μέσω των συγκεκριμένων συμφώνων δίνεται η δυνατότητα στους ομογενείς να επωφελούνται των ιατρικών δομών της Ελλάδας, μέσω των πιστοποιημένων υπηρεσιών του Τουρισμού Υγείας, ενώ παράλληλα θα στηριχθεί το έργο της Ομογένειας, κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης.
Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής οδοντιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρο του Athens Dental Tourism Cluster, Νίκος Κουβελάς, που συμμετέχει στην όλη προσπάθεια προώθησης του ιατρικού τουρισμού, πρότεινε την επιστροφή του 10% των εσόδων από τους ομογενείς στην Κοινότητα Μείζονος του Μόντρεαλ για την ενίσχυση των ελληνικών σχολείων.
Εξήγησε ότι για την θεραπευτική αντιμετώπιση των ομογενών υπάρχει απόλυτη ποιοτική κάλυψη από εξειδικευμένους οδοντιάτρους.
«Εάν υπολογίσει κάποιος ότι το κόστος της θεραπείας είναι 20-25% από το κόστος σε ΗΠΑ-Καναδά, αλλά και ότι τα οδοντιατρεία του Athens Dental Tourism Cluster έχουν διεθνή πιστοποίηση από τον φορέα TEMOS (ότι δηλαδή οι ομογενείς ή αλλοδαποί ασθενείς είναι απολύτως ασφαλείς), κατανοεί λοιπόν κάποιος τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται στους ομογενείς για θεραπεία οδοντιατρική σε οδοντιατρεία μέλη του ADTC».
Η υπογραφή των συμφώνων αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να ενισχύσει τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας και όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, «η Αυτοδιοίκηση με ισχυρό σύμμαχο την επιστημονική κοινότητα της χώρας ανοίγουν το δρόμο για την εθνική ανάπτυξη, που είναι το απόλυτο ζητούμενο σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε».
Η Ελλάδα, τόνισε, «διαθέτει επιστήμονες υψηλού επιπέδου, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες έχουν από τις πιο υψηλές προδιαγραφές παγκοσμίως.
Τη σημαντική αυτή δυναμική η χώρα μας μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει, δημιουργώντας ελκυστικές παροχές υγείας, με στόχο να φέρουμε όλο και περισσότερους ασθενείς στη χώρα του Ιπποκράτη».